Ford Europe va desfiinţa câteva mii de locuri de muncă şi renunţă la modelele „nerentabile”, într-un plan de relansare

Economica.net
10 01. 2019
ford_b_max_job_one_70641100

În prezent, al doilea mare constructor auto american este presat să îşi restructureze operaţiunile din Europa, după ce rivalul său General Motors a reuşit să îşi majoreze profiturile după vânzarea mărcilor sale europene Opel şi Vauxhall către constructorul francez Peugeot SA.

Ford a precizat că va încerca să iasă de pe segmentul multivan, va înceta să mai producă transmisii automate la Bordeaux (Franţa), îşi va revizui operaţiunile din Rusia şi va uni cartierele generale ale Ford UK şi Ford Credit la Dunton, Essex, Marea Britanie.

„Luăm măsuri decisive pentru a transforma operaţiunile Ford din Europa”, a declarat vicepreşedintele Ford pentru Europa, Orientul Mijlociu şi Africa, Steven Armstrong.

Acesta a subliniat că au fost demarate negocieri pentru a fi oprită producţia modelului C-Max la uzina de la Saarlouis, unde lucrează 6.190 de angajaţi. De asemenea, Ford examinează mai multe opţiuni pentru restructurarea societăţii mixte Ford Sollers din Rusia, o decizie în acest sens fiind aşteptată în al doilea trimestru.

Armstrong nu a dorit să avanseze o cifră exactă cu privire la numărul locurilor de muncă ce vor fi eliminate, înaintea negocierilor cu sindicatele, însă a apreciat că va fi vorba de „mai multe mii”.

Ford şi-a propus să realizeze o marjă de profit de 6% în Europa. În schimb, în trimestrul al treilea al anului trecut, divizia Ford Europe, care are 53.000 de angajaţi, a înregistrat pierderi de 245 milioane de euro, echivalentul unei marje negative de profit operaţional de 3,3%.

Ford este prezent şi pe piaţa din România. În anul 2017, Ford România a renunţat la producţia monovolumului B-Max la fabrica din Craiova şi a demarat producţia SUV-ului EcoSport.