Prima maşină electrică produsă în serie, în România – Ford E-Tourneo Courier, asamblat la Craiova, va putea fi comandat în ţara noastră începând din noiembrie 2024

Reprezentanța Ford în România a anunțat că modelul complet electric E-Tourneo Courier va putea fi comandat începând cu luna noiembrie la un preț de bază, fără TVA, de 21.750 euro. Varianta pentru marfă, E-Transit Courier costă, tot fără TVA, minimum 24.800 de euro. Prețurile includ subvențiile din programul Rabla Plus. Este prima maşină full-electric produsă în serie în România.
Robert Stan - mar, 15 oct. 2024, 13:10
Prima maşină electrică produsă în serie, în România - Ford E-Tourneo Courier, asamblat la Craiova, va putea fi comandat în ţara noastră începând din noiembrie 2024

Versiunea electrică a Ford Tourneo Courier oferă o autonomie de până la 288 km. Designul noului E-Tourneo Courier este inspirat din cel al SUV-urilor, iar interiorul oferă spațiu major pentru pasageri precum și un un portbagaj (frunk) de 44 de litri pe lângă cel din spatele vehiculului.

„Ford E-Tourneo Courier este un vehicul electric pentru oamenii dinamici, cu un stil de viață modern și plin de activități. Indiferent dacă este vorba despre călătoriile alături de prieteni și familie, de transportul materialele pentru reparații în casă, de cel al plantelor pentru gradină sau de escapada la plajă alături de câinele tău, E‑Tourneo Courier este pregătit să ofere beneficiile unui vehicul electric pentru o gamă complet nouă de clienți.”, a declarat Rico Hughes, brand manager Tourneo, Ford Europa.

E-Tourneo Courier dispune de o baterie cu o capacitate de 43 kWh (utilizabil) și de un motor electric de 100 kW (136 CP) şi 290 Nm. Sarcina maximă de tractare este de 750 kg. Conform producătorului, un încărcător rapid DC de 100 kW poate crește autonomia cu 100 km în aproximativ 10 minute, iar o încărcare rapidă tipică de la 10% la 80% durează aproximativ 23 de minute.

E-Tourneo Courier poate reîncărca cu ajutorul unui încărcător AC de 11 kW în mai puţin de 5,5 ore. Proprietarii pot, de asemenea, să precondiţioneze acumulatorul şi cabina folosind ecranul tactil de 12 inchi al sistemului multimedia sau aplicaţia FordPass.

Modul L al selectorului pentru transmisie furnizează o frânare regenerativă mai pronunțată la eliberarea pedalei de acceleraţie pentru a recupera energie şi pentru a crește autonomia. De asemenea, şoferii pot alege modul de conducere cu o singură pedală. Modurile de rulare disponibile sunt: Normal, Eco, Sport sau Slippery, acestea modificând răspunsul pedalei de accelerație şi direcţia pentru a se potrivi mai bine în scenarii diferite de condus.

În materie de tehnologie, Ford E-Tourneo Courier este echipat cu un instrumentar de bord digital de 12 inchi și un ecran tactil de 12 inchi pentru sistemul multimedia SYNC 4. Acesta dispune de conectivitate fără fir pentru Apple CarPlay și Android Auto și împarte ecranul în mai multe zone, precum cele pentru controlul media, navigație şi alte funcții. Un modem încorporat asigură conectivitatea în timpul deplasărilor şi actualizările over-the-air, la fel ca cele de pe un telefon, care îmbunătăţesc periodic funcţionalitatea. În plus, opțional, este disponibilă o priză de 230 V (400 W), amplasată în partea inferioară a bordului. Aceasta este ideală pentru laptop-uri sau aparate mici.

Ford oferă pentru modelul E-Tourneo Courier trei versiuni de echipare – Trend, Titanium şi Active – fiecare având propria personalitate. Toate modelele sunt echipate cu control electronic al temperaturii pentru interior, iar versiunile Titanium şi Active includ în echiparea de serie un încărcător wireless pentru telefonul mobil.

E-Tourneo Courier este dotat cu o suită cuprinzătoare de sisteme de asistenţă pentru şofer care include Lane-Keeping System, Pre-Collision Assist cu detectarea pietonilor și bicicliștilor, Intelligent Speed Assist, Traffic Sign Recognition, Driver Alert, Wrong Way Alert, Auto High Beam, dar şi senzori față și spate pentru parcare şi o cameră retrovizoare.

Pentru E-Tourneo Courier Active, dotarea standard include, de asemenea, Adaptive Cruise Control cu menținerea pe mijlocul benzii și Stop&Go, Post-Collision Braking, Reverse Brake Assist, Evasive Steering Assist, Intersection Assist, Blind Spot Information System și sistem de navigație conectat. Acestea sunt disponibile opțional pentru celelalte echipări.

Noul vehicul permite transportul obiectelor cu o lungime de peste un metru şi oferă un spaţiu de bagaje de 1.188 litri care poate fi majorat până la 2.162 litri şi o lungime maximă de 1.429 mm cu scaunele din spate rabatate.

În România, Ford E-Tourneo Courier Trend (versiune de pasageri), cu motor electric de 100 kW (136 CP), are un preț special de lansare de la 21.750 euro fără TVA, preț orientativ rezultat în urma aplicării discounturilor comerciale oferite de Ford și dealeri și reducerilor PSIPAN.

Versiunea pentru marfă E-Transit Courier Trend, cu motor electric de 100 kW (136 CP), are un preț special de lansare în România cu pornire de la 24.800 euro fără TVA. Oferta include, de asemenea, discounturilor comerciale oferite de Ford și dealeri și subvenția PSIPAN.

Comenzile pentru clienții din România se vor deschide în luna noiembrie, producţia este programată să înceapă la sfârşitul anului 2024 în fabrica Ford Otosan de la Craiova, iar primele livrări pentru clienți vor debuta în primăvara lui 2025.

Te-ar mai putea interesa și
China avertizează împotriva escaladării conflictului în Orientul Mijlociu în convorbiri telefonice cu omologii israelian şi iranian
China avertizează împotriva escaladării conflictului în Orientul Mijlociu în convorbiri telefonice cu omologii israelian ...
Ministrul de Externe Wang Yi a pledat pentru diplomaţie pentru a se evita o nouă escaladare a conflictului din Orientul Mijlociu în convorbiri telefonice cu omologii săi din Iran şi Israel, în......
Şeful BMW avertizează: Europa trebuie să renunţe la interzicerea motoarelor pe combustie pentru a-şi reduce dependenţa de China
Şeful BMW avertizează: Europa trebuie să renunţe la interzicerea motoarelor pe combustie pentru a-şi reduce dependenţa ...
Europa trebuie să renunţe la planul său vizând interzicerea vânzării de autoturisme noi echipate cu motoare pe combustie ...
Barbu: Avansul total pe care Ministerul Agriculturii îl va da în perioada următoare este de 1,2 miliarde de euro
Barbu: Avansul total pe care Ministerul Agriculturii îl va da în perioada următoare este de 1,2 miliarde de euro
Plata în avans a subvenţiilor europene pe suprafaţă va începe din această noapte, de la orele 24:00, iar avansul total ...
Visa şi Raiffeisen Bank lansează cardul Visa Signature în premieră în Europa Centrală şi de Est
Visa şi Raiffeisen Bank lansează cardul Visa Signature în premieră în Europa Centrală şi de Est
Visa şi Raiffeisen Bank lansează, în premieră în Europa Centrală şi de Est, cardul Visa Signature, debit şi credit, ...