Electriphi, cu sediul în California, ajută la stabilirea statutului vehiculelor în timp real, a staţiilor de reîncărcare şi a serviciilor de mentenanţă, pe lângă servicii de electrificare a flotei.
Ford nu a dat publicităţii condiţiile financiare ale acordului, care ar urma să se finalizeze luna aceasta, şi va permite companiei să ofere soluţii pentru reîncărcare clienţilor care fac trecerea de la combustibili fosili la baterii electrice.
Electriphi va face parte din Ford Pro, subsidiara producătorului auto care se concentrează exclusiv pe clienţii guvernamentali şi comerciali.
În mai, Ford a prezentat o serie de planuri destinate majorării cu 30% a cheltuielilor pentru automobilele electrice.
Potrivit unui plan denumit „Ford+”, al doilea mare producător auto american se aşteaptă să cheltuie peste 30 de miliarde de dolari pentru electrificare, inclusiv dezvoltarea de baterii, până în 2030, comparativ cu ţinta sa anterioară de 22 de miliarde de dolari. Ford a lansat crossover-ul complet electric Mustang Mach-E şi intenţionează să lanseze versiuni electrice ale utilitarei Transit şi camionetei F-150.
„Aceasta este cea mai mare oportunitate a noastră pentru creştere şi creare de valoare de la lansarea în producţia de masă a Model T de către Henry Ford”, a declarat directorul general de la Ford, Jim Farley.
Ford şi alţi mari producători auto mondiali se grăbesc să facă tranziţia de la modele echipate cu motoare cu combustie internă la modele complet electrice, în contextul presiunilor venite din unele regiuni precum Europa şi China pentru reducerea emisiilor poluante ale vehiculelor.
În luna februarie a acestui an, şefii de la Ford au anunţat că întreaga gamă de modele din Europa va fi una complet electrică în 2030.
Ford, al doilea mare producător auto din SUA, este prezent şi pe piaţa din România.