Al doilea producător auto american şi-a reconfirmat previziunile privind obţinerea în acest an a unui profit ajustat înainte de taxe şi impozite între 11,5 şi 12,5 miliarde de dolari, „în pofida limitelor privind disponibilitatea anumitor componente, precum şi a plăţilor mai ridicate făcute furnizorilor, pentru a contracara efectele inflaţiei”.
„Pe baza recentelor negocieri, costurile cu furnizarea, legate de inflaţie în trimestrul trei vor fi de aproximativ un miliard de dolari mai ridicate decât se estima iniţial”, a informat Ford.
Deficitul de componente va avea ca rezultat un număr mai mare de vehicule construite dar rămase în stoc.
Ford a estimat că 40.000 – 45.000 de vehicule „vor fi finalizate şi vândute dealerilor în trimestrul patru”, acestea fiind în principal modele scumpe – camioane şi SUV-uri.
De asemenea, Ford se aşteaptă la un profit ajustat înainte de taxe şi impozite între 1,4 şi 1,7 miliarde de dolari în trimestrul trei.
În iulie, Ford avertiza că se confruntă cu o continuare a perturbărilor din lanţurile de aprovizionare.
„Furnizorii au lucrat nonstop în timpul pandemiei… vedem că problemele din lanţurile de aprovizionare afectează producţia”, a afirmat directorul financiar al Ford, John Lawler.
În ultimii doi ani producătorii auto s-au confruntat cu o serie de perturbări în lanţurile de aprovizionare, care au întârziat în mod repetat producţia de vehicule, deseori din cauza deficitului de semiconductori.