Beiqi Foton intenţiona să construiască o uzină în Guaiba, un oraş din sudul Braziliei, dar acum ar putea prelua unitatea Ford. Încă nu s-a luat nicio decizie, a declarat, pentru Valor Marcio Vita, directorul general al subsidiarei Foton din Brazilia.
Interesul Foton va alimenta concurenţa pentru achiziţionarea fabricii Sao Bernardo.
Luna trecută, Reuters a informat, citând surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, că producătorul auto brazilian CAOA a semnat un acord de confidenţialitate pentru a negocia potenţiala achiziţie a fabricii Ford din Sao Bernardo do Campo.
În februarie, Ford anunţase că-şi va închide cea mai veche fabrică din Brazilia şi va renunţa la producerea camioanelor grele în America de Sud, o decizie care ar putea duce la concedierea a 3.000 de angajaţi. Aici se produc camioanele F-4000 şi F-350, precum şi modelul Ford Fiesta, ale cărui vânzări au scăzut.
În urma anunţului, guvernatorul statului Sao Paulo, Joao Doria, a încercat să găsească un cumpărător pentru uzină.
CAOA produce maşini pentru Hyundai, deţine o participaţie de 50% în subsidiara braziliană a grupului Chery din China şi este cel mai mare distribuitor al Ford în Brazilia.
Decizia Ford de a-şi închide cea mai veche fabrică din Brazilia face parte din planul de reorganizare la nivel global, care va duce la concedieri masive, închideri de fabrici şi costuri de 11 miliarde de dolari.
În Brazilia, vânzările de maşini şi camioane Ford au crescut cu 10% în perioada 2017 – 2018, în timp ce piaţa auto din statul sud-american a înregistrat o creştere de 15%.
Pe piaţa camioanelor din Brazilia, Ford concurează cu Mercedes Benz şi Volkswagen.
Ford Motor are aproximativ 197.000 de angajaţi şi 67 de fabrici în întreaga lume. Al doilea mare producător auto din SUA, Ford este prezent şi pe piaţa din România.