Ford va construi o nouă maşină la uzina din Craiova

Economica.net
22 10. 2014
ford_romania_98300000

Ford are un plan de investitii de jumatate de milion de dolari in proiecte comunitare la Craiova, in perioada 2014-2017, si reconfirma ca a venit in Romania sa ramana, in pofida dificultatilor pe care le intalneste pe piata modelul B-MAX, produs local. In plus, va urma si al doilea model produs la Craiova, iar sectia de motoare este suficient de flexibila incat sa produca si un al treilea motor sau mai multe, pe langa cele Fox (1.0 EcoBoost) si Sigma (1.5 EcoBoost), scrie 0-100.ro.

Ford produce in prezent circa 60.000 unitati B-MAX pe an la Craiova, insa al doilea model va face ca productia totala a fabricii din Romania sa ajunga undeva intre 150.000 si 200.000 unitati/an, a declarat presedintele Ford Romania, Jan Gijsen, intr-o discutie restransa cu presa. Asta inseamna ca Ford asteapta vanzari de peste 80.000 unitati/an de la al doilea model pe care il va produce la Craiova si despre care inca prefera sa nu spuna nimic. Pe lista raman EcoSport si noul Ka, dupa ce situatia cu noua Fiesta s-a lamurit, scrie 0-100.ro.

“Vă reamintesc că am investit un miliard de euro în aceasta uzină, până acum. Vedeţi vreo companie din lume care investeşte un miliard de euro undeva şi apoi pleacă? Ar fi o prostie”, a declarat preşedintele Ford Romania, Jan Gijsen, la Craiova.

El a mentionat ca investiile in proiecte comunitare la Craiova vin sa intareasca angajamentul Ford luat in fata Romaniei. In plus, colaborarea cu universitatile functioneaza si Ford incearca sa pregateasca inca din scoala oameni pentru a-i angaja cand va intra in productie al doilea model.

“Lucram cu universitatile pentru diverse programe de scolarizare. Stiti ca urmeaza sa extindem productia cu al doilea vehicul, iar cand acest lucru se va intampla trebuie sa angajam noi oameni. O sa trecem de la doua schimburi la trei. Deci vom avea nevoie de oameni instruiti si lucrand indeaproape cu universitatile vom putea avea oameni mai pregatiti in domeniile in care avem nevoie. Oamenii trebuie sa fie mai pregatiti pentru industria aceasta (n.r.: auto). In final este un castig pentru universitate si pentru noi”, a spus Gijsen.