Banca americană de investiţii trebuie mai întâi să determine viabilitatea listării Formulei 1, iar bursa vizată va fi cel mai probabil cea de la Singapore, potrivit persoanei citate.
Directorul general al Formula Unu, Bernie Ecclestone, a declarat în noiembrie că grupul ar trebui să se listeze la Singapore pentru a profita de interesul tot mai ridicat al Asiei pentru acest sport.
Ecclestone a mai spus atunci că fondul britanic de capital privat CVC Capital Partners, care a cumpărat în 2006 participaţia majoritară la Formula Unu, ar avea mai mult de câştigat dacă ar lista organizaţia la Singapore, în loc să o vândă.
Formula 1 se bazează pe Asia şi Orientul Mijlociu pentru creşterea afacerilor, pe fondul problemelor economice şi financiare din Europa. Circuitul mondial organizează acum curse Grand Prix în India, China, Malaezia, Japonia, Coreea de Sud şi Singapore. Franţa nu mai găzduieşte un mare premiu, din cauza costurilor, iar Italia şi Germania au renunţat la câte una dintre cele două curse organizate anual în fiecare ţară.
Sky News a transmis luni că CVC a angajat Goldman Sachs pentru a studia plasarea parţială a participaţiei pe care o deţine la Formula Unu. Reprezentanţii CVC şi Goldman Sachs au refuzat să comenteze informaţiile privind o posibilă ofertă publică iniţială.
CVC a devenit acţionarul majoritar al Formula Unu în 2006. Organizaţia are 200 de angajaţi şi are vânzări anuale de 1,17 miliarde euro, potrivit celor mai recente informaţii.
Fondul britanic şi echipele de Formula Unu negociază termenii viitorului acord comercial pe trei ani, cel existent expirând după sezonul 2012, care a început duminică la Melbourne. Pentru sezonul 2012 mai sunt programate 19 întreceri Grand Prix.
Singapore a intrat în circuitul F1 în 2008, guvernul sprijinind dezvoltarea unui Grand Prix local pentru a atrage turişti. În 2007, guvernul de la Singaproe anunţa că va finanţa 60% din costurile organizării unui Mare Premiu local.
CVC a plătit în 2006 1,6 miliarde de lire sterline pentru participaţia majoritară la Formula Unu, preluată de la Bernie Ecclestone şi banca germană BayernLB, care îi conferă drepturile comerciale asupra sportului.
Achiziţia a stârnit controverse, bancherul BayernLB responsabil de vânzarea acţiunilor deţinute de bancă la Formula Unu fiind acuzat că a primit mită pentru a autoriza finalizarea tranzacţiei fără un proces adecvat de evaluare.