‘Din cauza lipsei de intervenţie cu material antiderapant şi a unei proaste gestionării a informaţiilor puse la dispoziţia participanţilor la trafic, şoselele din sudul României au devenit o adevărată capcană. Din nou lipsa parazăpezilor în zonele afectate anual de viscol coroborat gheţii formate la nivelul asfaltului, cum este şi cazul autostrăzii A1, au condus la evenimente rutiere grave în care au fost implicate zeci de maşini’, se arată într-un comunicat al Federaţiei.
Potrivit FORT, trebuie menţionat că sistemul de monitorizare şi informare asupra traficului, infrastructurii şi condiţiilor de circulaţie pe autostrăzile A1 şi A2 nu au anunţat în timp util participanţii la trafic cu privire la accidentele produse şi astfel s-a ajuns în situaţia de carambol.
‘În urma acestor evenimente viaţa participanţilor la trafic a fost pusă grav în pericol în timp ce autovehiculele au fost grav avariate, multe dintre acestea fiind avarii totale. În cazul în care evenimentele meteorologice ar fi apărut în timpul săptămânii proporţiile dezastrului ar fi fost mult mai mari având în vedere traficul comercial de pe şoselele României. Comandamentul de iarnă din nou nu a funcţionat corespunzător ajungându-se la situaţia în care informaţiile transmise sunt contradictorii în ceea ce priveşte drumurile închise sau deschise circulaţiei’, se arată în comunicat.
În opinia FORT, site-ul CNADNR se actualizează în funcţie de solicitările presei.
‘Între timp, Ministerul Transporturilor doarme adâncit în somnul veşnic al incompetenţei, nepotismului şi iresponsabilităţii. Federaţia Operatorilor Români de Transport solicită public Guvernului României să ia măsurile ce se cuvin împotriva celor ce se fac răspunzători pentru situaţia creata’, se mai spune în comunicat.