În acelaşi dosar, au fost trimişi în judecată Constantin Metehoiu, fost director al Hidrocentrale Curtea de Argeş, acuzat de complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată; Ştefan Vulparu, inginer în cadrul Serviciului Tehnic al Sucursalei Hidrocentrale Curtea de Argeş şi asociat în cadrul unei societăţi comerciale; Nicolae Arman, fost director tehnic la SC Filiala pentru Reparaţii şi Servicii Hidroserv Curtea de Argeş SA; Emil Nicolae Vasile Stăticescu, fost şef serviciu comercial în cadrul SC Filiala pentru Reparaţii şi Servicii Hidroserv Curtea de Argeş; Vasile Oae, şef al laboratorului Metrologie – PRAM din cadrul aceleiaşi companii.
De asemenea, au mai fost deferiţi justiţiei Teodor Dima, Florin Nicolae Stoian, asociat în cadrul unei societăţi comerciale, Bogdan Alexandru Metehoiu, Vlad Alexandru Dragu.
Potrivit unui comunicat al DNA, în perioada 2011-2012, Octavian Oprea, în calitate de director adjunct (tehnic) al Sucursalei Hidrocentrale Curtea de Argeş şi Vasile Arman, în calitate de director tehnic al SC Filiala pentru Reparaţii şi Servicii Hidroserv Curtea de Argeş SA, beneficiind de ajutorul altor inculpaţi, şi-au îndeplinit în mod necorespunzător atribuţiile de serviciu în legătură cu încheierea a opt contracte privind implementarea unor sisteme software.
Contractele respective au fost atribuite în mod preferenţial unor firme controlate de Teodor Dima, Bogdan-Alexandru Metehoiu şi Florin Nicolae Stoian. La una dintre acestea era asociat şi Ştefan Vulparu.
Atribuţiile de serviciu au fost încălcate de cei doi directori în legătură cu comandarea lucrărilor, derularea propriu-zisă a procedurii de achiziţie, negociere valoare ofertă, realizare situaţii de lucrări aprobarea şi admiterea la plată, în mod nelegal, a unor facturi emise în baza contractelor respective.
Concret, întreaga procedură s-a derulat cu încălcarea dispoziţiilor legale şi a procedurilor interne, în condiţiile în care lucrările nu au fost realizate de firmele beneficiare ale contractelor, nu au existat situaţii de lucrări, mai mult sistemele respective fie nu există, fie sunt nefuncţionale şi nu au fost livrate componentele software necesare. O parte dintre lucrările trecute la plată au fost realizate de fapt de către personalul SC Filiala pentru Reparaţii şi Servicii Hidroserv Curtea de Argeş.
În realizarea acestor fapte, Octavian Oprea şi Nicolae Arman au beneficiat şi de ajutorul inculpaţilor Vasile Oae şi Vasile Stăticescu, care au fost şi membri în comisiile de evaluare al căror preşedinte era Vasile Arman.
Pentru a disimula originea ilicită a sumei de 2.032.908 lei, Teodor Dima, Bogdan-Alexandru Metehoiu şi Vlad-Alexandru Dragu au creat un mecanism prin care, în relaţia cu Hidrocentrale Curtea de Argeş, au interpus 4 entităţi – persoane fizice autorizate. Astfel, banii respectivi au fost transferaţi în mod repetat din conturile acestor entităţi în conturi personale, operaţiuni urmate de retragerea acestora prin folosirea instrumentelor electronice sau retrageri în numerar.
Procurorii susţin că, prin acţiunile realizate de inculpaţi, s-a produs un prejudiciu de 8.192.817 lei bugetului SC Hidroelectrica SA, sumă cu care această societate s-a constituit parte civilă în cauză.
În cauză, procurorii au pus sechestru pe bunuri mobile şi imobile ale inculpaţilor.
Dosarul se va judeca la Tribunalul Argeş.
Octavian Oprea şi alţi membri din conducerea Hidrocentrale Curtea de Argeş au mai fost trimişi în judecată de DNA în august 2015 pentru fapte similare.