Foştii miniştri Chiuariu şi Nagy, condamnaţi la închisoare cu suspendare în dosarul Poşta Română
În cazul lui Tudor Chiuariu instanţa a dispus un termen de 6 ani sub supraveghere, în timp ce Zsolt Nagy are un termen de 8 ani sub supraveghere.
În acelaşi dosar, fostul director general al Poştei Române, Dan Mihai Toader, a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei, iar Andrei Marinescu, fost director al Direcţiei Strategii din Poşta Română, a primit 3 ani şi 6 luni cu suspendare.
În plus, Emanoil Lepădatu, fost director economic al Poştei Române, a fost achitat, în vreme ce în cazul lui Ioan Folfă, administrator al firmei Topcadex 99 SRL, s-a dispus încetarea procesului penal.
Completul de cinci judecători de la instanţa supremă a admis în parte atât recursul DNA, cât şi recursul inculpaţilor, reducând semnificativ pedepsele aplicate acestora de către un alt complet de la instanţa supremă. Astfel, în noiembrie 2012 Tudor Chiuariu fusese achitat, iar Zsolt Nagy primise o condamnare de 3 ani şi 6 luni de închisoare cu suspendare în vreme ce pedepsele celorlalţi inculpaţi erau mult mai mari: Mihai Toader – 6 ani, Andrei Marinescu – 5,6 ani, Emanioil Lepădatu – 5 ani, Ioan Folfă – 1 an cu suspendare.
Potrivit DNA, în perioada 2005 – 2007, printr-un şir de acte nelegale, reprezentanţii Poştei au contribuit la trecerea unui imobil din proprietatea publică a statului român în proprietatea privată a companiei Imopost Developments SA, demers în care au fost implicaţi cei doi miniştri, prin emiterea unui act normativ cu scopul de a favoriza societatea, prin schimbarea situaţiei juridice a imobilului.
Tudor Chiuariu a fost acuzat de procurori că în calitate de ministru al Justiţiei, prin încălcarea obligaţiilor prevăzute de actele normative, a avizat proiectul HG nr.377/2007, consfinţind definitiv trecerea imobilului în domeniul privat al statului, prin aceasta obţinându-se un avantaj patrimonial în favoarea SC Imopost Developments SA, constând în dreptul de proprietate asupra unui imobilul din calea Victoriei nr. 133-135, ceea ce a cauzat statului român un prejudiciu în valoare de 4,9 milioane euro.
Tudor Chiuariu a dat aviz favorabil proiectului de HG 377/2007, prin care era modificat statutul juridic al imobilului, deşi angajaţii de la Direcţia de avizare acte normative din cadrul MJ nu fuseseră de acord cu acel aviz.