Fostul ambasador american Mark Gitenstein s-a retras din conducerea Fondului Proprietatea

20 12. 2021
Mark_Gitenstein_01

Data la care demisia lui Gitenstein a intrat în vigoare este de 18 decembrie 2021. Numirea unui nou membru al Comitetului Reprezentanților Fondului Proprietatea va fi pe ordinea de zi a următoarei adunări generale a acționarilor.

Procedura pentru propunerea unui candidat și documentația necesară vor fi publicate la sau în jurul datei de 24 februarie 2022, când administratorul Fondului Proprietatea, compania Franklin Templeton, va publica raportul curent pentru convocarea adunărilor generale anuale ale acționarilor.

Citește și: Fondul Proprietatea – profit de 3 miliarde de lei în primele nouă luni din acest an, de la o pierdere de peste 700 mil. lei în perioada similară din 2020

„Aș dori să-i mulțumesc domnului Gitenstein pentru dăruirea, îndrumarea și sprijinul acordat Fondului în cei opt ani în care a fost membru al Consiliului Reprezentanților. El a pledat fără încetare pentru obiectivele cheie ale Fondului, în special pentru creșterea guvernanței corporative, a transparenței și a răspunderii în companiile de stat din portofoliu. A fost un privilegiu să lucrez cu el și aș dori să-i urez toate cele bune în viitoarele sale angajamente”, a declarat Johan Meyer, manager de portofoliu al Fondului și CEO al Franklin Templeton International Services – Sucursala București.

„Comitetul Reprezentanților apreciază foarte mult angajamentul, viziunea și contribuția valoroasă adusă de domnul Gitenstein Comitetului și Fondului în timpul mandatului său de lungă durată. Salutăm în mod deosebit sprijinul său pentru dezvoltarea pieței de capital din România în beneficiul tuturor celor interesați și devotamentul său ferm pentru implementarea celor mai bune practici de guvernanță corporativă. A fost o mare plăcere și o oportunitate de creștere să lucrez cu el în ultimul an și îi doresc tot binele în viitoarea sa carieră”, a precizat Ilinca von Derenthall, președintele Comitetul Reprezentanților Fondului Proprietatea.

Citește și: Terenul aeroportului din Băneasa, evaluat la 3,8 miliarde de lei. Fondul Proprietatea contestă evaluarea

Sursa foto: Wikipedia