Fostul primar Cristian Popescu-Piedone, adus cu mandat la DNA
Procurorii DNA a anunțat vineri că au început în dosarul „Colectiv” urmărirea penală in rem, pentru fapte, pe care le-ar fi săvârșit persoane cu atribuții de decizie și avizare din Primăria Sectorului 4, acuzațiile fiind de abuz în serviciu și fals intelectual.
„Ca urmare a disjungerii (…) unei părți din dosarul privind tragedia din Clubul Colectiv și a declinării cu privire la săvârșirea unor infracțiuni aflate în competența DNA, procurorii de la Secția de combatere a corupției au dispus urmărirea penală față de mai multe fapte, presupus a fi săvârșite de persoane cu atribuții de decizie și avizare din Primăria Sectorului 4 București: abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit (autorat și complicitate), fals intelectual (autorat și complicitate)”, se arată într-un comunicat al DNA.
Cristian Popescu nu a făcut declaraţii la sediul DNA.
Tot la Direcţia Naţională Anticorupţie au fost aduse pentru a fi audiate şi două funcţionare de la Aparatul de autorizare şi control activităţi comerciale din cadrul Primăriei sectorului 4.
Anterior, la audieri au fost aduşi şi cei trei patroni ai clubului Colectiv, dar şi contabila firmei.
Procurorii DNA au ridicat vineri documente de la Primăria sectorului 4, Administraţia financiară, Registrul Comerţului şi ISU.
Totodată, Serviciul pentru infracţiunile de corupţie săvârşite de militari din DNA s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu de către cadre militare ale ISU Bucureşti-Ilfov.
‘Sunt indicii şi date potrivit cărora s-a vătămat dreptul la viaţă şi integritatea corporală a peste 180 persoane şi s-a realizat un folos necuvenit administratorilor clubului Colectiv, constând în permiterea funcţionării acestuia în afara cadrului legal şi obţinerea de venituri patrimoniale din activităţile desfăşurate în aceste condiţii’, se precizează într-un comunicat al DNA.