Curtea de Apel Piteşti a stabilit, pe 27 aprilie 2011, că „dobândirea sumelor de 454.805 Euro, 1.580 dolari USD şi 145.420 lei, precum şi a cotei părţi de 1.979.392 lei din avere, nu au caracter justificat şi dispune confiscarea acestora de la pârâtul Vlăsceanu Gheorghe Codruţ„.
Vlăsceanu a făcut recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care a hotărât irevocabil, marţi, respingerea ca nefondată a acţiunii fostul şef al Serviciului.
Inspectorii de integritate s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că mai mulţi angajaţi ai Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule (SPCRPCIV) Argeş au acumulat averi ce depăşesc veniturile realizate.
ANI a sesizat, în 6 februarie, Curtea de Apel Piteşti – Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal, cu privire la faptul că Vlăsceanu, în vederea confiscării sumelor de 454.805 de euro, 1.580 de doalri şi 145.420 de lei, a căror provenienţă nu ar fi putut fi justificată de acesta, precum şi pentru stabilirea şi confiscarea unei cote-părţi de avere dobândită cu caracter nejustificat, în cuantum de 2.171.109 de lei.
În 23 iunie 2008, ANI a demarat cercetările cu privire la averea lui Vlăsceanu şi a familiei acestuia
Inspectorii au stabilit că aceştia au dobândit averi care nu puteau fi justificate „prin veniturile realizate de către aceştia, având în vedere vârsta sau ocupaţia” şi că în perioada 2000 – 2008, valoarea averii dobândite de către Vlăsceanu, împreună cu familia, este în cuantum de 3.097.596 de lei, iar veniturile realizate de aceştia au fost în cuantum de 734.407 de lei, rezultând o diferenţă de 2.171.109 de lei.
Gheorghe Vlăsceanu, alături de alte 27 de persoane, este judecat în dosarul permiselor eliberate fraudulos în Argeş, considerat unul dintre cele la mari cazuri de corupţie din Poliţie.
Potrivit rechizitoriului Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în perioada 2006 – iunie 2008, în judeţul Argeş şi-a desfăşurat activitatea un grup infracţional organizat care a acţionat în scopul obţinerii unor sume de bani pretinse şi primite de la mai multe persoane, pentru a le facilita acestora obţinerea în mod fraudulos a permiselor de conducere de la SPCRPCIV Argeş.
Membrii acestui grup şi-au asumat mai multe „îndatoriri”, respectiv racolarea persoanelor din mai multe judeţe interesate să obţină permisul de conducere prin coruperea unor funcţionari publici, schimbarea domiciliului viitorilor candidaţi, falsificarea documentelor necesare schimbării domiciliului, facilitarea promovării, în mod ilegal, a examenului pentru obţinerea permisului de conducere.
14 persoane arestate în dosarul permiselor din Argeş, între care foştii şefi ai Serviciului Permise Gheorghe Codruţ Vlăsceanu şi Vasile Voinea, au fost eliberate, în 7 august 2009, din Penitenciarul Târgu Mureş, după ce judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie le-au admis recursurile declarate împotriva unei încheieri a Curţii de Apel Târgu Mureş.