Punerea în funcțiune comercială a proiectului din Teleorman este programată pentru anul 2027. Acesta va contribui la obiectivele de decarbonizare ale României și la securitatea energetică a țării, arată comunicatul.
Pe lângă capacitatea fotovoltaică, Renalfa IPP intenționează să integreze active de stocare a energiei în baterii (BESS) de 1000 MWh ca parte a dezvoltării viitoare a proiectului.
Această capacitate de stocare a energiei va spori stabilitatea rețelelor electrice, va optimiza utilizarea energiei regenerabile și va sprijini tranziția către un sistem energetic rezilient și sustenabil.
„Suntem entuziasmați să finalizăm achiziția acestui proiect de referință în România”, a declarat Dr. Nikola Antonov, purtătorul de cuvânt al Renalfa IPP în comunicat. „Acest proiect este o dovadă a angajamentului nostru de a conduce tranziția energetică în regiunea CEE și de a oferi soluții inovatoare de energie regenerabilă care răspund provocărilor viitorului”.
„Proiectul subliniază dedicarea Renalfa IPP pentru promovarea creșterii economice regionale, crearea de locuri de muncă verzi și contribuția la un viitor mai curat. Prin valorificarea expertizei și a angajamentului său pentru inovație, Renalfa IPP continuă să se poziționeze ca un jucător cheie pe piața energetică din CEE”, mai arată comunicatul.