Francezii de la Ceetrus vor investi 250 mil. euro pentru finalizarea Coresi Braşov şi pregătesc construcţia a 300 de apartamente la Satu Mare

După ce au preluat, în 2012, platforma industrială Tractorul Braşov, francezii de Ceetrus (fostul Immochan) au dezvoltat mallul Coresi, au ajuns la 60.000 mp de birouri și 1.500 de apartamente dezvoltate în parteneriat cu Daniela Kasper. Între timp compania a extins centrul de Aushopping Satu Mare la peste 25.000 mp și va dezvolta 300 de apartamente în orașul transilvănean. Ceetrus a preluat cu zece milioane de euro și platforma industrială Mociur din Reșita, și lucrează acum la planurile de dezvoltare, care vor însemna clonarea, respectând proporțiile, a proiectului Coresi din Brașov.
Răzvan Zamfir - lun, 28 oct. 2019, 19:33
Francezii de la Ceetrus vor investi 250 mil. euro pentru finalizarea Coresi Braşov şi pregătesc construcţia a 300 de apartamente la Satu Mare

„Am pus deja 1.500 de apartamente pe piață la Brașov, locuite de 1.500 de familii, și mai livrăm 300 pană la finalul anului. În total, vom ajunge la circa 2.200 de apartamente în Brașov, în 42 de blocuri. Pe partea office, am ajuns la 60.000 mp de spații de birouri, parte dezvoltate și preluate de la Ascenta Management, parte dezvoltate de noi, și mai avem teren disponibil pentru 30.000-40.000 mp. De altfel, în noiembrie vom demara faza a cincea a construcției de birouri”, spune Tatian Diaconu, portofolio general manager pentru România, Polonia, Ucraina și Rusia al Ceetrus.

Compania a lansat și proiectul Cartier Hub din Brașov, o inițiativă Ceetrus, susținută de partenerul Kasper Development și operată de Learnex. Acesta este cel de-al doilea hub comunitar lansat de Ceetrus în România, după ce, în primăvara acestui an, a deschis primul hub comunitar dintr-un centru comercial (Drumul Taberelor) în parteneriat cu NOD Makerspace. Investiția pentru hub-ul din Brașov a Ceetrus, Kasper Development și a partenerilor proiectului este de 60.000 de euro, iar suprafața oferită comunității este de 100 mp.

Proiectul Cartier Hub din Brașov are atât o componentă comunitară, cât și una antreprenorială, menite să susțină inițiativele din cartier și oraș și să faciliteze conexiunile dintre oameni. Noul hub comunitar din Cartier Coresi este un spațiu de cursuri, evenimente educaționale și de antreprenoriat, dar și locul care își propune să satisfacă dorința și curiozitatea de nou, prin știință, tehnologie și creativitate.

Cartier Hub prin Learnex este deschis tuturor brașovenilor, iar cei care locuiesc sau lucrează în Cartier Coresi beneficiază de 10% reducere la toate activitățile hub-ului.

Ceetrus a început și construcția unui hotel cu 133 camere în cadrul proiectului brașovean și va regenera și un hangarul de avoane de circa 2.000 mp, care va fi reintrodus în circuitul public, inspirat, probabil, de Berăria H din București. De asemenea, oficialii Ceetrus caută soluții pentru regenerarea unei hale de 20.000 mp care va fi transformată în centru de evenimente sportive și culturale.

Celelalte proiecte

După ce a preluat platforma industrială Mociur din Reșița în 2017, Ceetrus lucrează la masterplanul proiectului, care în esență va însemna clonarea Cartier Coresi din Brașov, respectând proporțiile.

„Reșița e un oraș de doar 100.000 de locuitori, cu o putere de cumpărare inferioară Brașovului, aspecte de care vom ține cont la  proiectarea și dezvoltarea viitorului proiect. Vom vedea dacă e nevoie și de spații de birouri, dar sigur e nevoie de un centru de retail și de apartamente”, continuă Diaconu. 

De asemenea, după extinderea Aushopping Satu Mare, Ceetrus plănuiește dezvoltarea a circa 300 de apartamente în zonă. Compania continuă să se caute oportunități în toată țara, inclusiv în București.

„Aș dezvolta în orice oraș as putea dar nu avem terenuri. Orașele mari nu prea au terenuri. Bucureștiul ne tentează, dacă identificăm o platformă pe care să o regenerăm, dar trebuie sa găsim oameni și să ne bazăm pe un parteneriat cu autoritățile”, conchide Diaconu.

Compania se apropie cu valoarea investițiilor din România de 300 milioane de euro, dintre care la 250 de milioane de euro ajunge doar Cartier Coresi din Brașov, în vreme ce la Satu Mare s-au investit 15 milioane de euro, iar patforma industrială din Reșița a necesitat zece milioane de euro pentru achiziție, iar dezvoltarea proiectului va mai însemna probabil alte 50 de milioane de euro.

Te-ar mai putea interesa și
Israel: Netanyahu ameninţă că va acţiona cu ‘forţă şi hotărâre’ contra rebelilor houthi din Yemen
Israel: Netanyahu ameninţă că va acţiona cu ‘forţă şi hotărâre’ contra rebelilor houthi din Yemen
Israelul va continua să acţioneze cu forţă şi hotărâre contra rebelilor houthi din Yemen, acuzaţi de periclitarea transporturilor maritime internaţionale şi a ordinii internaţionale, a......
Află cum poţi avea acces gratuit la toate posturile tv HBO şi Cinemax până pe 5 ianuarie 2025
Află cum poţi avea acces gratuit la toate posturile tv HBO şi Cinemax până pe 5 ianuarie 2025
Pentru că urmează o perioadă cu multe zile libere, unele în care ne vom putea permite luxul de a ne relaxa, de a petrece ...
Companiile din energie vor trebui să plătească o cauțiune dacă cer suspendarea unei amenzi în instanță
Companiile din energie vor trebui să plătească o cauțiune dacă cer suspendarea unei amenzi în instanță
Amenzile acordate de Autoritatea de Reglementare în domeniul Energiei se vor plăti chiar dacă se vor ataca ulterior, iar ...
Mega Image a investit anul trecut 8,8 milioane de lei în panouri fotovoltaice
Mega Image a investit anul trecut 8,8 milioane de lei în panouri fotovoltaice
Retailerul alimentar Mega Image, parte a grupului olandezo-belgian Ahold Delhaize, a continuat anul trecut investițiile ...