Frank Reul, Accor: Luăm în calcul construcţia unui hotel în Bucureşti

Polonezii de la Orbis, care au preluat mai multe hoteluri ale Accor din regiune, inclusiv cele din România, vor să deschidă noi hoteluri la Bucureşti şi în oraşele cu peste 250.000 de locuitori.
Andrada Ghira - mie, 25 mart. 2015, 22:08
Frank Reul, Accor: Luăm în calcul construcţia unui hotel în Bucureşti

„Pe termen scurt, căutăm parteneri strategici pentru noi hoteluri în Bucureşti, dar există potenţial şi în oraşele cu peste 250.000 de locuitori. Luăm în calcul şi construcţia unui hotel la Bucureşti, ce implică achiziţia terenului şi construcţia acestuia, dacă se iveşte oportunitatea. Pentru oraşele din provincie se pretează hotelurile adaptate. Cred că Mercure e un brand flexibil şi are un potenţial puternic în România”, a declarat Frank Reul, area general manager pe România, Bulgaria şi Macedonia al Accor Hotels.

Întrebat ce oraşe sunt luate în calcul pentru viitoare hoteluri sub marca Accor, Reul spune că Braşovul este unul dintre acestea, dar şi că pe piaţa românească se pretează cel mai mult hoteluri sub brandul Ibis şi Mercure.

O familie de stomatologi a deschis primul Mercure din România

Primul hotel Mercure din Bucureşti este operaţional din luna noiembrie a anului trecut şi este investiţia familiei Dogariu, care controlează firma Dentotal Investement. Investiţia în hotel s-a ridicat la nouă milioane de euro, din care 65% reprezintă un credit de la Garanti Bank.

CITEŞTE ŞI De la stomatologie, la primul hotel Mercure în România. Cum a intrat familia Dogariu pe piaţa hotelieră

 În patru luni de operare, hotelul Mercure din Bucureşti a avut zile în care a înregistrat un grad de ocupare de 100%, iar pentru acest an este estimat un grad mediu de ocupare în linie cu gradul mediu al hotelurilor de patru stele, de peste 60%.

Au fost semnate contracte cu comapanii locale şi internaţionale, dar şi cu agenţii de turism. Alina Fugaciu, directorul general al Mercure, se aşteaptă ca din totalul turiştilor care se vor caza la hotel în acest an 65% să fie reprezentat de cei de pe segmentul de business, iar restul de cei de pe segmetnul de leisure.

Estimările arată că cifra de afaceri a hotelului în primul an de funcţionare va fi de circa 600.000 – 700.000 de euro.

Grupul hotelier Orbis a semnat la începutul acestui an un acord cu Accor, acționarul majoritar al Orbis, pentru prelauarea unei reţele de 38 de hoteluri operaţionale, inclusiv cele din România. Totodată, Orbis este şi singurul licențiator al tuturor mărcilor Accor deținute în 16 tări din regiune. În prezent, Orbis cuprinde peste 100 de hoteluri care funcționează în 8 țări din Europa de Est, cu un total de aproximativ 19.000 de camere. În România, Orbis operează şapte hotlri cu un total de 1.334 de camere: patru unităţi Ibis, un hotel Pullman, un hotel Novotel şi recent inauguratul hotel Mercure, primul de acest fel de pe piaţa din România.

Rețeaua Mercure cuprinde peste 700 de hoteluri în 52 de țări din întreaga lume. Grupul Accor are în portofoliu 3.600 de hoteluri și 470.000 camere în 92 de țări, pe toate segmentele hoteliere: luxury-upscale prin mărcile Sofitel, Pullman, MGallery și Grand Mercure, midscale prin Novotel, Suite Novotel, Mercure și Adagio și economy prin ibis, ibis Styles, ibis budget și hotelF1.

Te-ar mai putea interesa și
24,5% din consumul final brut de energie în UE a provenit din surse regenerabile
24,5% din consumul final brut de energie în UE a provenit din surse regenerabile
În 2023, 24,5% din consumul final brut de energie în UE a provenit din surse regenerabile, în creștere cu 1,4 puncte procentuale față de 2022, potrivit Eurostat....
Activele nete ale celor 247 de fonduri deschise şi închise, locale şi străine, au scăzut în luna noiembrie cu 1,5%, până la nivelul de 47,7 miliarde lei
Activele nete ale celor 247 de fonduri deschise şi închise, locale şi străine, au scăzut în luna noiembrie cu 1,5%, ...
Activele nete ale celor 247 de fonduri deschise şi închise, locale şi străine, au scăzut în luna noiembrie cu 1,5%, ...
Prețul terenurilor arabile a ajuns la o medie de peste 8.400 de euro anul trecut. S-au scumpit cu 4,8%
Prețul terenurilor arabile a ajuns la o medie de peste 8.400 de euro anul trecut. S-au scumpit cu 4,8%
Prețul mediu al unui hectar de teren arabil a ajuns anul trecut la 41.624 lei ( 8.414 euro) în România, fiind cu 4,8% ...
Poziția pe Bursa din Frankfurt a Volkswagen pierde teren, valoarea acțiunilor a scăzut cu 2,39%
Poziția pe Bursa din Frankfurt a Volkswagen pierde teren, valoarea acțiunilor a scăzut cu 2,39%
Acțiunile Volkswagen au scăzut luni cu 3% la începutul tranzacțiilor, analiştii citand incertitudinea cu privire la ...