Ca urmare a acestei vânzări, expunerea celui mai mare deţinător de obligaţiuni guvernamentale ungare a scăzut de la 7,2% la 6,8%.
Decizia Franklin Templeton de a vinde treptat o parte din obligaţiunile ungare pe care le deţine este un element pozitiv pentru Ungaria deoarece reduce expunerea rezultată ca urmare a concentrării datoriei pe un singur investitor, a apreciat Barcza, adăugând că nu este în interesul Templeton să ‘arunce’ obligaţiunile pe piaţă.
Compania Franklin Templeton Investments administrează Fondul Proprietatea, care deţine un portofoliu de valori mobiliare cu active de peste 2,9 miliarde de euro şi este listat pe Bursa de Valori Bucureşti din ianuarie 2011.
Săptămâna trecută, Fondul Proprietatea a fost admis la tranzacţionare pe segmentul Specialist Fund Market al London Stock Exchange (LSE), prin intermediul certificatelor de depozit globale (global depository receipts – GDR), în ideea de a atrage un număr mai mare de investitori străini în activele româneşti. Certificatele de depozit globale nu pot depăşi mai mult de o treime din valoarea totală a fondului.