Tranzacţia vine după ce piaţa de capital a devenit o sursă importantă de lichidităţi pentru fondurile de private equity, inclusiv gigantul BlackRock Inc extinzându-şi activitatea pe acest segment.
Franklin Templeton va plăti un miliard de dolari după finalizarea tranzacţiei, până la sfârşitul celui de-a doilea trimestru fiscal din 2022, în timp ce suma de 750 de milioane de dolari va fi achitată în următorii trei ani.
Înfiinţată în 1994, Lexington administrează active în valoare de 34 miliarde de dolari. Prin adăugarea Lexington, Franklin Templeton va ajunge la un nivel al activelor alternative administrate de aproape 200 miliarde de dolari, când se va finaliza tranzacţia.
Franklin Templeton este administratorul Fondului Proprietatea începâmd din septembrie 2010. Lansat în decembrie 2005, Fondul Proprietatea („Fondul”) a fost creat pentru despăgubirea cetățenilor români ale căror proprietăți au fost confiscate de fostul regim comunist. În urma licitației internaționale anunțate în decembrie 2008, Franklin Templeton Investments a preluat oficial rolul de manager de investiții și administrator unic al Fondului pe 29 septembrie 2010.
Fondul este o companie de investiții alternative, iar obiectivul său investițional este maximizarea randamentelor către acționari și creșterea valorii activului net pe acțiune prin investiții realizate, în principal, în acțiuni și valori mobiliare românești. Fondul se tranzacționează pe Bursa de Valori București din 25 ianuarie 2011 și a fost listat pe segmentul Specialist Fund Market London Stock Exchange prin intermediul certificatelor de depozit (“GDR-uri”) la data de 29 aprilie 2015.