Franţa promite reducerea taxelor pe muncă plătite de companii

Preşedintele francez Francois Hollande va încerca să revigoreze economia prin reducerea taxelor pe forţa de muncă plătite de companii, cu un impact total de 30 miliarde euro, şi a promis că va încerca să scadă taxa pe profit, să amelioreze birocraţia şi să relaxeze reglementările pe piaţa muncii.
Economica.net - mie, 15 ian. 2014, 12:32
Franţa promite reducerea taxelor pe muncă plătite de companii

Hollande a anunţat măsurile într-o conferinţă de presă în timpul căreia a evitat să răspundă la întrebări legate de relaţia amoroasă pe care ar avea-o cu o actriţă, notează Financial Times (FT).

Aflat în criză de popularitate, preşedintele francez încearcă să revigoreze economia aflată în stagnare şi să reducă şomajul ridicat, să consolideze finanţele publice, aflate într-o situaţie precară, şi să majoreze competitivitatea economică a Franţei.

Holllande a subliniat că măsurile fiscale anunţate nu reprezintă o schimbare politicilor economice la mijlocul mandatului său, ci o accelerare a reformelor.

„Este imperativ ca Franţa să redea puterea economiei sale. Nu este timp de pierdut. Franţa trebuie să-şi revină pentru a-şi păstra influenţa în lume şi în Europa”, a declarat preşedintele.

El a reiterat ţinta de reducere a cheltuielilor publice pentru acest an cu 15 miliarde euro, urmate de tăieri de 50 miliarde euro în următorii trei ani.

Promisiunea privind reducerea taxelor pe muncă plătite de angajatori cu 30 miliarde euro reprezintă o scădere de 5,4% a costului muncii.

Guvernul a implementat deja în timpul mandatului lui Hollande o reducere de 20 miliarde euro a taxelor percepute de la companii, în încercarea de a consolida competitivitatea.

Economia Franţei a scăzut cu 0,1% în trimestrul al treilea al anului trecut, după ce ieşise în trimestrul doi dintr-o recesiune prelungită. Şomajul din Franţa era de 10,8% în noiembrie.

Te-ar mai putea interesa și
COP29 – Premieră după negocieri. Preşedinţia din Azerbaidjan propune 250 de miliarde de dolari pentru contribuţia ţărilor dezvoltate în combaterea schimbărilor climatice
COP29 – Premieră după negocieri. Preşedinţia din Azerbaidjan propune 250 de miliarde de dolari pentru contribuţia ...
Preşedinţia azeră a COP29 a propus stabilirea contribuţiei ţărilor dezvoltate la finanţarea combaterii schimbărilor climatice pentru ţările în curs de dezvoltare la 250 de miliarde de......
Predoiu, despre Schengen: Era important să avem un acord. Ne-am atins acest obiectiv, toate ţările, nu numai România
Predoiu, despre Schengen: Era important să avem un acord. Ne-am atins acest obiectiv, toate ţările, nu numai România
Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a declarat vineri, la Budapesta, că era important ca vineri să se ajungă ...
SOCAR vrea să-şi vândă participaţiile deţinute la firmele Bursagaz şi Kayserigaz din Turcia
SOCAR vrea să-şi vândă participaţiile deţinute la firmele Bursagaz şi Kayserigaz din Turcia
SOCAR, firma energetică de stat din Azerbaidjan, este în negocieri cu potenţiali cumpărători pentru vânzarea participaţiilor ...
Ciucă: Am pierdut politic fiindcă am format o coaliţie cu PSD
Ciucă: Am pierdut politic fiindcă am format o coaliţie cu PSD
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, candidat al partidului pentru funcţia de şef al statului, a declarat joi seara, la Craiova, ...