Franţa şi Grecia fac obligatorie vaccinarea pentru angajaţii din domeniul sanitar
Franţa are o mişcare anti-vaccinistă tenace, dar autorităţile au mizat pe faptul că vor putea convinge suficiente persoane, inclusiv personal medical, să se vaccineze voluntar pentru a diminua răspândirea virusului.
Totuşi, o scădere a ratelor de vaccinare pe măsura ce se avansează în lunile de vară şi o creştere a numărului de infectări din cauza noii variante dominante Delta au forţat guvernul să regândească strategia, notează Reuters.
BFM TV a mai relatat că Macron va spune în discursul că un permis sanitar solicitat pentru a participa la evenimente pe scară largă sau a merge în cluburi va fi solicitat de acum înainte şi pentru alte evenimente, stimulându-i practic pe oameni să se vaccineze.
Franţa a trecut de la un număr mediu de 400.000 de inoculări pe zi la sfârşitul lui mai, la circa 165.000 pe zi în prezent.
Vaccinarea, obligatorie în Grecia pentru angajaţii din domeniul sanitar
Vaccinarea împotriva COVID-19 devine obligatorie în Grecia pentru îngrijitorii de la căminele de bătrâni şi personalul sanitar din centrele publice şi private în contextul în care infecţiile în ţară continuă să crească, a anunţat luni premierul elen Kyriakos Mitsotakis, potrivit EFE şi Reuters.
Şeful guvernului de la Atena a subliniat că doar persoanele vaccinate pot beneficia de deschiderea industriei hoteliere şi de cea a ospitalităţii, într-un efort al autorităţilor de a obţine imunitatea de grup până în toamnă.
Personalul din căminele de bătrâni care nu s-a vaccinat până în prezent va trebui să o facă imediat sau va fi suspendat începând cu 16 august, în timp ce personalul sanitar urmează să fie vaccinat începând cu data de 1 septembrie.
Mitsotakis a anunţat de asemenea noi restricţii pentru limitarea răspândirii coronavirusului. Astfel, doar clienţii vaccinaţi vor avea acces în interior în baruri, cinematografe, teatre şi alte spaţii închise.