Fred Monteiro, director general BAT România şi directorul Ariei Europa Centrală și de Sud, promovat în Consiliul Director al BAT ca director al Regiunii Americi şi Europa. Jorge Araya va prelua poziția de director general pentru BAT România și de director al noii arii Europa de Sud-Est
România continuă să joace un rol semnificativ în cadrul BAT, devenind sediul și punctul de coordonare pentru afacerile companiei din alte douăsprezece piețe din noua arie. Jorge Araya va prelua funcția de director general al BAT România și director al nou-înființatei Arii Europa de Sud-Est. Odată îndeplinite toate formalitățile, Jorge și echipa sa de management cu sediul în România vor coordona de la București activitatea BAT din România și alte douăsprezece piețe: Italia, Turcia, Bulgaria, Ucraina, Serbia, Albania, Macedonia, Bosnia-Herțegovina, Muntenegru, Slovenia, Croația și Kosovo.
Noile schimbări fac parte dintr-o revizuire strategică globală a regiunilor, ariilor și funcțiunilor globale din cadrul companiei. De la asumarea obiectivului strategic de construire a unui viitor mai bun (A Better Tomorrow™) în 2020, BAT a înregistrat progrese semnificative în creșterea numărului de consumatori ai noilor categorii de produse cu risc redus*, în dezvoltarea unor mărci globale puternice și a capacităților organizaționale pentru viitor.
Fred Monteiro a lucrat în cadrul BAT mai bine de 20 de ani, cel mai recent ca director al Ariei Europa Centrală și de Sud, având sediul în România. Înainte de acest rol, Fred a ocupat numeroase funcții de conducere, inclusiv director de marketing al produselor de nouă generație, director de marketing pentru regiunea Europa și director general al BAT Japonia.
„Sunt bucuros și onorat de noul rol, care este foarte complex și plin de provocări, dar potrivit totodată obiectivului nostru de transformare către un viitor mai bun (A Better Tomorrow™), pentru îndeplinirea căruia ne concentrăm pe dezvoltarea și comercializarea de noi produse, susținute științific, mai puțin nocive* și adaptate pentru a satisface preferințele consumatorilor adulți. De asemenea, sunt foarte mândru de timpul petrecut în România, cu o echipă fantastică care, în 25 de ani de prezență locală, a reușit să aducă o contribuție uimitoare economiei românești în ceea ce privește exporturile, ocuparea forței de muncă și contribuția la bugetul de stat. Rămân aproape de organizația din România și voi continua să susțin echipa în atingerea obiectivelor noastre ambițioase pentru viitor”, a declarat Fred Monteiro, fost director al Ariei Europa Centrală și de Sud în cadrul BAT și membru desemnat în Consiliul Director al companiei.
Jorge Araya și-a început cariera în BAT în Chile în 1995 și în ultimii 25 de ani a ocupat o serie de funcții de conducere atât la nivel de piață, cât și la nivel regional în regiunea AmSSA din cadrul BAT, între care director al brandurilor BAT în Mexic, director de marketing în Chile, director de marketing în Brazilia și director de marketing al regiunii Americi. Înainte de a se muta în România, Jorge a fost vicepreședinte executiv de marketing în cadrul Reynolds, fiind responsabil pentru toate funcțiunile de marketing din SUA, între care consumatori, comerț și marketing digital.
„Aceste schimbări reprezintă un pas important în călătoria noastră de transformare și sunt onorat să mă alătur echipei din România, unde BAT este prezent de peste 25 de ani cu o performanță remarcabilă. Având deja o contribuție semnificativă la economia locală, vom continua să investim în angajații noștri, în unitățile noastre de producție și în știință și inovație, elemente esențiale pentru dezvoltarea produselor noastre cu risc redus* și pentru îndeplinirea obiectivului de a construi un viitor mai bun (A Better Tomorrow)”, a declarat Jorge Araya, noul director general al BAT România și directorul Ariei Europa de Sud-Est din cadrul BAT.
Despre BAT România
- În 2020, compania a devenit cel mai mare contribuabil la bugetul de stat, cu o contribuție de peste 9.6 miliarde de lei sub formă de taxe și accize
- BAT a pastrat această poziție și în 2021, plătind circa 11 miliarde de lei la bugetul statului
- BAT este cel mai mare jucător al industriei tutunului pe piața din România, cu o cotă de piață de peste 50%
- BAT are în prezent peste 3.000 de angajați în cele trei entități economice ale grupului și generează peste 30.000 de locuri de muncă pe lanțul de distribuție
- În 2018, BAT a lansat în România glo, cel mai inovator dispozitiv al companiei pentru încălzirea tutunului.
Despre BAT la nivel global
BAT este o companie de top, cu mai multe categorii de bunuri de larg consum, al cărei obiectiv este de a construi un viitor mai bun (A Better Tomorrow™) prin reducerea impactului asupra sănătății, ceea ce presupune angajamentul de a oferi consumatorilor adulți o gamă variată de produse cu risc redus*.
Compania continuă să susțină clar că țigările cauzează riscuri majore la adresa sănătății și că singura modalitate prin care acestea pot fi evitate este renunțarea la fumat. BAT îi încurajează pe cei care continuă să fumeze să facă trecerea complet la alternative cu risc redus dovedit științific*. Pentru a realiza acest lucru, BAT se transformă într-o afacere cu multiple categorii de bunuri de larg consum, centrată cu adevărat pe consumatori.
Obiectivul BAT este ca 50 de milioane de consumatori să aleagă produsele sale care nu implică arderea tutunului până în 2030 și de a genera venituri de 5 miliarde de lire sterline din noile categorii până în 2025. BAT și-a stabilit o serie de obiective ambițioase de sustenabilitate, precum neutralitatea emisiilor de carbon pentru Scopurile 1 și 2 până în 2030, eliminarea utilizării plasticului de unică folosință non-necesar și realizarea tuturor ambalajelor din plastic reutilizabil, reciclabil sau compostabil până în 2025.
BAT are peste 50.000 de angajați. Grupul BAT a generat venituri de 27,65 miliarde de lire sterline în 2022 și un profit din operațiuni de 10,52 miliarde lire sterline.
Portofoliul strategic al companiei include mărcile sale globale de țigarete și o categorie tot mai largă de produse cu risc redus* din tutun și nicotină, precum și produse tradiționale din tutun care nu implică arderea tutunului. Între acestea se numără țigări electronice, produse de încălzire a tutunului, produse moderne pentru uz oral, inclusiv produse cu nicotină pentru uz oral fără tutun, precum și produse orale tradiționale, cum ar fi snus și snuff umed. În 2022, 22,5 milioane de consumatori au ales noile categorii de produse BAT care nu implică arderea tutunului, o creștere de 4,2 milioane față de anul precedent.
*Bazat pe dovezile existente și presupunând o trecere completă de la fumat la aceste produse, care nu sunt lipsite de risc și provoacă dependență.