FRI-EL Buildings, care dezvoltă un proiect rezidenţial de 80 mil. euro în Timişoara, caută terenuri pentru dezvoltarea de hoteluri în România
Ateneo Timișoara este amplasat în zona Torontalului, una dintre cele mai dinamice zone de dezvoltare imobiliară din Timișoara, în apropierea Universității de Agronomie și Medicină Veterinară și la aproximativ un kilometru de viitorul magazin IKEA Timișoara. Prima fază a proiectului va include 153 de apartamente în trei clădiri, în urma unei investiții de aproximativ 10 milioane de euro – exclusiv din fondurile companiei.
În prezent se realizează lucrări la structura etajului cinci al primelor două clădiri, al căror termen de finalizare este primăvara anului 2021 – cea de-a treia clădire va fi livrată la finalul anului viitor. În total, investițiile în Ateneo vor depăși 80 de milioane de euro.
„Ne uităm acum la diferite terenuri din Timișoara, bine localizate, și suntem în discuții pentru alte câteva în zona centrală Bucureștiului. Toate terenurile pe care le vom achizițina vor fi dezvoltate, suntem pregătiți pentru mai mult de zece ani de prezență pe piața imobiliară românească. Timișoara e una dintre cele mai atractive zone pentru investitori, după București, nu doar pentru dinamica pieței, dar și pentru puterea de atracție a forței de muncă pentru industriile prezente în oraș și pentru conexiunea cu infrastructura occidentală. E, practic, o poartă de intrare în vestul Europei”, spune Luca Cainelli CEO FRI-EL Buildings Romania.
Compania plănuiește să dezvolte, pe lângă proiecte rezidențiale și proiecte comerciale, dar și câteva hoteluri pe piața românească, deși, în prezent, acestea suferă din cauza pandemiei de coronavirus, care le-a modificat complet planurile de afaceri pentru un an sau doi.
„Deși am început proiectul din Timișoara chiar în momentul înc are a început pandemia de coronavirus, nu vedem o amenințare pentru piața rezidențială pe tereme mediu și lung. Evident, ne uităm de ficare dată la tabloul global, la nivel european și strategiile noastre sunt aliniate cu cele ale grupului”, explică Luca Cainelli.
Citește și: Cazinoul din Vatra Dornei va deveni muzeu.
FRI-EL Buildings este divizia de dezvoltare imobiliară a grupului italian FRI-EL Green Power S.p.A., unul dintre cei mai mari producători de energie regenerabilă din Italia, cu o producție totală de peste 1 GW. Grupul deține 28 de parcuri eoliene doar în Italia, cu o capacitate totală de producție 950,55 MW, reprezentând 9% din capacitatea totală de producție de energie eoliană din Italia.
Investițiile pe acest segment vor continua și în viitor, compania urmând să dezvolte noi capacități de producție cu un total de 100 MW. În plus, grupul mai deține și 24 de capacități de producție de biogas și 15 unități de producție a energiei hidroelectrice. Grupul a obținut în 2019 venituri de 226,5 milioane de euro și un profit net de 62,3 milioane de euro.