Se închide fabrica Napolact din Carei. Producţia va fi relocată la Cluj

Economica.net
23 05. 2014
595cae3c_005b_47e2_8a4b_a0569d8b22cb_frieslandcampina_livery_lorry_carousel_10941600

Potrivit unui comunicat remis AGERPRES, producţia de brânzeturi de la Carei şi activitatea de tăiere şi ambalare a brânzei de la Tîrgu Mureş vor fi relocate cel mai devreme la 1 ianuarie 2015.

‘Condiţiile de piaţă dificile, provocate în special de cererea extrem de scăzută, obligă FrieslandCampina România să adopte aceste măsuri. Odată cu relocarea capacităţii sale de producţie, compania îşi va îmbunătăţi eficienţa şi performanţa, atât în prezent, cât şi în viitor. Compania va continua să investească în creşterea brandului Napolact şi în îmbunătăţiri tehnologice’, se spune în comunicat.

Potrivit sursei citate, consumul de produse lactate a scăzut cu mai mult de 6% pe an în ultimii cinci ani, forţând astfel compania să opereze sub capacitatea de producţie în toate fabricile. Centralizarea producţiei de brânzeturi într-un singur loc va sprijini compania să-şi îmbunătăţească performanţa.

‘Decizia nu a fost una uşoară şi este gestionată cu o atenţie specială privind drepturile angajaţilor. Principala noastră preocupare este grija pentru oamenii noştri şi vom oferi tot sprijinul nostru celor afectaţi de acest proces’, a declarat Jan Willem Kivits, directorul general al FrieslandCampina România.

Potrivit estimărilor companiei, procesul de centralizare a producţiei se va finaliza în ianuarie 2015.

În acest moment, în fabrica din Carei lucrează aproximativ 130 de persoane, care vor primi tot sprijinul companiei în conformitate cu contractul colectiv de muncă, inclusiv plăţi compensatorii şi asistenţă în identificarea noilor locuri de muncă.

‘Centralizarea producţiei de brânzeturi are ca scop îmbunătăţirea fundamentală a performanţei noastre, deoarece capacitatea de producţie existentă nu mai este sustenabilă. În acest moment, fabrica noastră din Carei operează la mai puţin de 30% din capacitate. Această schimbare este un pas necesar pentru a putea face faţă provocărilor pieţei, pentru a continua să investim în mărcile noastre locale şi pentru a asigura continuitatea afacerii noastre’, a mai spus Kivits.

Principalul obiectiv al procesului de centralizare este reducerea capacităţii de producţie excedentare şi creşterea eficienţei, ceea ce va permite companiei să continue să investească în brandul Napolact şi în noi tehnologii.