Fronius a pus la punct un sistem de alimentare a autobuzelor hibrid cu 100% hidrogen verde

Expertul austriac în soluții energetice Fronius a anunțat prin intermediul unui comunicat că a început de astăzi cele două săptămâni de teste ale unui autobuz Solaris cu hidrogen în orașul austriac Wels (OÖ). În cadrul acestui proiect unic în Europa, autobuzul este alimentat de Fronius Solhub cu hidrogen verde, produs local din energie solară.
Ion Dobreanu - mar, 10 aug. 2021, 19:56
Fronius a pus la punct un sistem de alimentare a autobuzelor hibrid cu 100% hidrogen verde

În prezența a numeroși reprezentanți din zona politică și economică, au fost lansate testele de funcționare ale Solaris Urbino 12 Hydrogen. Autobuzul alimentat cu hidrogen va fi utilizat timp de două săptămâni în orașul Wels, pentru transportul public de persoane. În Centrul Fronius pentru Cercetare și Dezvoltare din Thalheim bei Wels, autobuzul este alimentat zilnic cu circa 13 kg de hidrogen obținut din energie solară. Alimentarea durează 15 minute, asigurând astfel o autonomie a autobuzului de cel puțin 160 km1 în funcție de condițiile de utilizare.

„Cel mai bine este că în pila electrochimică, singurele produse din reacția chimică sunt căldura și vaporii de apă, funcționând ca o mini-termocentrală. Alimentarea cu hidrogen este rapidă, comodă și se nu diferă aproape cu nimic față de alimentarea unui autovehicul diesel”, a declarat entuziasmată Anna Mejer, General Manager Solaris Bus.

„Ne bucurăm că facem parte din acest proiect unic. Cu Solhub oferim o soluție completă la cheie, care permite producția locală de hidrogen verde și utilizarea acestuia pentru autovehicule cu pile electrochimice. Astfel mai facem un pas spre implementarea viziunii noastre 24H Soare. Solhub reprezintă un potențial imens atât pentru companii cât și pentru administrații locale. Ambele dețin un rol cheie în structurarea și realizarea alimentării cu energie de mâine”, a spus Martin Hackl, Global Director al Business Unit Solar Energy, Fronius International GmbH.

Conștiința față de necesitatea producerii de hidrogen verde, local și verificarea fiabilității practice reprezintă principalii indicatori urmăriți de Fronius pe durata testelor de funcționare.

„Astfel demonstrăm că tehnologia funcționează și este deja pregătită pentru implementarea de zi cu zi”, declară Thomas Rührlinger, Business Development Hydrogen Solutions, Fronius International GmbH.

Fronius Solhub ca soluție pentru un viitor neutru din punct de vedere climatic

Hidrogenul verde, așadar din surse regenerabile este un factor central pentru reducerea amprentei de carbon și pentru atingerea obiectivelor climatice.

„Cea mai mare provocare este disponibilitatea hidrogenului verde. Fronius Solhub rezolvă această problemă, deoarece produce pe loc hidrogen verde din energia solară”, explică Martin Hackl.

Astfel, se elimină căile lungi de transport și import, cu influență asupra schimbărilor climatice și se asigură generarea de hidrogen fără emisii de CO2. Companii ca de exemplu SAN Group, vor produse în viitor, la locația firmei, până la 100 kg de hidrogen verde pe zi.

Cu Solhub, Fronius oferă o gamă de soluții modulare pentru cuplarea sectoarelor și stocarea energiei regenerabile. Hidrogenul sustenabil, produs local, prezintă un potențial uriaș de a deveni o piatră de temelie a tranziției energetice permițând astfel generarea de valoare la nivel local și crearea unor modele de afaceri regionale.

„În următorii ani sperăm ca numărul de proiecte implementate la clienții din domeniul comercial și de producție, administrații locale și societăți de transport precum și din domeniul logisticii, al turismului, la utilizatorii de vehicule speciale și în cadrul comunităților orientate spre energii regenerabile să crească substanțial”, dezvăluie Rührlinger.

Comunitate de cooperare puternică

Printr-o comunitate de cooperare puternică formată din reprezentanți ai sectorului de mobilitate și întreprinderi economice au fost create condiții cadru optime pentru implementarea acestui prim proiect de mobilitate pe bază de hidrogen, 100% sustenabil. Partenerii care s-au alăturat Fronius în acest proiect sunt Wels-Linien, Sabtours, Landul OÖ și Solaris Bus.

Despre Fronius Solar Energy

Departamentul Fronius (BU) Solar Energy dezvoltă începând din 1992 soluții energetice în domeniul fotovoltaicii și își distribuie produsele prin intermediul unei rețele globale de competențe formată din parteneri de instalații, service și distribuție. Peste 24 de filiale Solar Energy, o cotă de export de peste 93 % și invertoare instalate cu o putere totală de 21 gigawați sunt fapte care vorbesc de la sine. 24 ore de soare reprezintă obiectivul major iar Fronius depune zilnic eforturi pentru a transforma în realitate această viziune în care necesarul mondial de energie să fie acoperit în proporție de 100% din surse regenerabile. Astfel, Fronius dezvoltă soluții energetice rentabile și inteligente de producere, stocare, distribuire și consum a energiei solare.

Fronius International GmbH

Fronius International este o companie austriacă cu sediul în Pettenbach şi cu alte locaţii în Wels, Thalheim, Steinhaus şi Sattledt. Firma, care numără 5.660 de angajaţi în întreaga lume, este activă în domeniile: tehnica sudării, instalaţii fotovoltaice şi tehnica de încărcare a bateriilor. 92 % din produsele sale sunt exportate prin cele 36 de filiale şi reprezentanţe / parteneri comerciali în peste 60 de ţări. Produse inovative, servicii complexe şi 1.321 de brevete acordate fac din Fronius lider în materie de inovaţii pe piaţa mondială.

 

Te-ar mai putea interesa și
Curtea de Conturi Europeană: Consumatorii din UE sunt bombardaţi cu tot mai multe menţiuni, logouri, sloganuri, etichete şi nutri-scoruri care pot fi nu numai confuze, ci şi înşelătoare
Curtea de Conturi Europeană: Consumatorii din UE sunt bombardaţi cu tot mai multe menţiuni, logouri, sloganuri, etichete ...
Consumatorii se pot pierde uşor în labirintul informaţiilor de pe etichetele alimentelor, care ar trebui să ajute oamenii să ia decizii în cunoştinţă de cauză atunci când cumpără......
5 semne că a venit timpul să vă renovați apartamentul
5 semne că a venit timpul să vă renovați apartamentul
Există câteva semne clare care indică faptul că a sosit momentul să vă renovați apartamentul. Observându-le, puteți ...
Brașovenii de la Allview construiesc un parc fotovoltaic de 25 mil. euro în Ialomița, care va ajunge la Petrom
Brașovenii de la Allview construiesc un parc fotovoltaic de 25 mil. euro în Ialomița, care va ajunge la Petrom
Divizia Renewable EPC by Allview semnează un contract de anvergură în valoare de aproximativ 24,6 milioane de euro, pentru ...
Depozitele bancare ale românilor au crescut cu 1,2%, la aproape 602 miliarde de lei în octombrie
Depozitele bancare ale românilor au crescut cu 1,2%, la aproape 602 miliarde de lei în octombrie
Depozitele rezidenţilor clienţi neguvernamentali au crescut în luna octombrie 2024 cu 1,2% faţă de luna anterioară, ...