Nemții de la Fuchs fac una dintre cele mai mari investiții din grup în fabrica de condimente de la Curtea de Argeș. Și-au dublat capacitatea de producție și depozitare

Fuchs Condimente România, producătorul local de condimente și ingrediente alimentare, parte a grupului german Fuchs Gruppe, și-a dublat capacitatea de producție și depozitare a fabricii de la Curtea de Argeș și anunță noi investiții în în utilaje și automatizarea proceselor. Investiția din România reprezintă una dintre cele mai mari investiții aflată în derulare ale Fuchs Gruppe la nivel global.
Alina Stanciu - joi, 12 sept. 2024, 14:59
Nemții de la Fuchs fac una dintre cele mai mari investiții din grup în fabrica de condimente de la Curtea de Argeș. Și-au dublat capacitatea de producție și depozitare

Fuchs Condimente România a finalizat faza de construcții din cadrul extinderii la 18.000 de mp sale a capacității de producție și depozitare din Curtea de Argeș, după un proiect ce s-a întins pe 12 luni, potrivit unui comunicat al companiei. În următoarea fază, compania plănuiește extinderea centrului logistic și de producție ceea ce înseamnă investiții în utilaje și automatizarea proceselor.

Investiția, care a dublat capacitatea de producție și depozitare, a fost necesară pe fondul capacităților fizice depășite ale fabricii din Curtea de Argeș, care a fost inaugurată în 2009 și care vrea să-și consolideze astfel poziției de piață atât cu brandurile sale Fuchs și Cosmin, cât și în domeniile emergente de marcă proprie, horeca și e-commerce. Noua facilitate, care include o unitate de malaxare a condimentelor, va eficientiza, de asemenea,  activitatea angajaților.

Producătorul nu a comentat pe marginea investiției bugetate, dar spune că  reprezintă una dintre cele mai mari investiții aflată în derulare ale Fuchs Gruppe la nivel global. Grupul Fuchs mai deține capacități de producție atât în Europa (Germania, Franța, UK), cât și în SUA, Brazilia și China.

„Investiția actuală este rezultatul logic al unei creșteri sustenabile de peste 20 de ani în România. Ea asigură condiții robuste pentru continuitatea dinamicii noastre pozitive atât în România, cât și pe piețele externe. Această investiție aduce salariațiilor noștri îmbunătățiri sociale, iar la nivelul municipiului Curtea de Argeș permite crearea de noi locuri de muncă.” a afirmat Uwe-Jens Karl, Managing Director Fuchs Condimente România.

„Investiția în locația noastră din Curtea de Argeș subliniază intențiile Fuchs Gruppe pe termen lung în România. Prin creșterea capacităților sale locale, Fuchs Condimente se va integra și mai bine în procesele operaționale la nivel de grup, ceea ce va contribui semnificativ la succesul întregului Fuchs Gruppe. Noi ne bazăm pe România ca locație de rang strategic!” a declarat Nils Meyer-Pries, CEO al Fuchs Gruppe.

În prezent, Fuchs Condimente România este unul dintre cei mai importanți angajatori din Curtea de Argeș, cu o echipă de peste 350 de angajați, implicați în activitatea de producție, logistică și vânzări.

Grupul Fuchs a deschis unitatea de producție de condimente în România în anul 2001 În anul 2023, Fuchs Condimente RO a înregistrat o cifră de afaceri de peste 180 de milioane RON, iar pentru anul 2024 compania se așteaptă la o altă creștere a cifrei.

Fuchs Condimente Romania face parte din Fuchs Gruppe, fondat de Dieter Fuchs, în 1952, în orașul Dissen (Germania), ca afacere de familie. În următorii 25 ani de la înființare, Fuchs Gruppe s-a extins în Franța, în Statele Unite, în Brazilia, iar mai apoi, în China – condimentele de bază sunt crescute în plantații controlate și  sunt atent selecționate. Astăzi, Fuchs Gruppe are peste 3200 de angajați în 19 locații din 9 țări, de pe 4 continente, și realizează o cifră de afaceri anuală de peste 600 de milioane de euro.

 

Te-ar mai putea interesa și
Grâul s-a ieftinit la Bursa din Chicago, unde se stabilește prețul global de referință, ca urmare a diminuării temerilor privind un blocaj în aprovizionarea pe Marea Neagră
Grâul s-a ieftinit la Bursa din Chicago, unde se stabilește prețul global de referință, ca urmare a diminuării temerilor ...
Cotaţiile la grâu au înregistrat cel mai redus nivel din ultimele şase săptămâni, pe fondul atenuării temerilor privind problemele de aprovizionare din Marea Neagră, transmite Bloomberg,......
MedLife a cumpărat spitalul Euromedica Baia Mare
MedLife a cumpărat spitalul Euromedica Baia Mare
MedLife, cea mai mare rețea de servicii medicale private din România, își continuă consolidarea în zona Ardealului ...
Rectificarea bugetară va fi una pozitivă, ca urmare a unui plus la buget de 10,4 miliarde de lei – surse Agerpres
Rectificarea bugetară va fi una pozitivă, ca urmare a unui plus la buget de 10,4 miliarde de lei – surse Agerpres
Liderii coaliţiei de guvernare au stabilit în şedinţa de marţi că proiectul de rectificare bugetară, care va fi una ...
Autostrada A13 Sibiu – Făgăraș: Makyol a început lucrările pentru organizările de șantier
Autostrada A13 Sibiu – Făgăraș: Makyol a început lucrările pentru organizările de șantier
Primele utilaje au început lucrul pe Autostrada Sibiu – Făgăraș (A13), anunță marți reprezentanții Direcției Regionale ...