Fundaţia care a pus bazele Brain Institute deschide şcoala de management sanitar Brain Academy of Healthcare Management

Fundaţia pentru Neurochirurgie Modernă care a pus bazele Brain Institute deschide o şcoală de management sanitar dedicată profesioniştilor din sistem. Iniţiativa deschiderii acestei şcoli este susţinută de Vlad Voiculescu, Ministrul Sănătăţii, care a spus la inaugurare că fără şcoli serioase de management sanitar, reformele nu se implementează în mod sustenabil, iar schimbările sunt doar evenimente de presă. Preţurile programelor organizate de Brain Academy sunt cuprinse între 6.900 lei şi 7.850 de lei.
Cristina Şomănescu - mar, 29 nov. 2016, 12:42
Fundaţia care a pus bazele Brain Institute deschide şcoala de management sanitar Brain Academy of Healthcare Management

Cursurile Brain Academy se vor derula de două ori pe an şi vor fi susţinute de o echipă de profesionişti din Marea Britanie, Turcia, Italia şi România: Ionuţ Pătrăhău, dr. Ömer Karahan, Tim Elsigood, Fady Chreih, Luca Militello, Olimpia Enache, Iulian Pădurariu şi Roxana Avădănei – în calitate de lectori.

Conducerea Brain Academy of Healthcare Management va fi asigurată de către Ionuţ Pătrăhău, decan, şi dr. Ömer Karahan, în calitate de preşedinte de onoare.

Programa şcolii de management sanitar este dezvoltată în concordanţă cu cele mai noi ghiduri interaţionale din domeniul healthcare management şi va acoperi teme precum: strategia în managementul sănătății, patient care, inpatient management, managementul operațiunilor, outpatient management, managementul financiar în healthcare, finanţarea sistemului medical, abonamente medicale, organisational behaviour, marketingul şi PR-ul serviciilor de sănătate.  Lectorii vor combina cunoştinţele teoretice cu experienţa practică, pentru a surprinde, în cadrul studiilor de caz, cât mai multe dintre provocările întâlnite de-a lungul carierei profesionale.

Programele pe care le organizează Brain Academy of Healthcare Management

  • Executive Healthcare Management este modulul destinat profesioniştilor cu minimum doi ani într-o poziţie de middle management în domeniul medical, care vor să îşi perfecţioneze abilităţile de conducere a operaţiunilor din toate perspectivele importante. Programul se desfăşoară de două ori pe an, respectiv cu începere în februarie 2017 şi septembrie 2017, şi are 12 module care se întind pe parcursul a trei luni şi jumătate.
  • Executive Entrepreneurship in Healthcare este modulul care se adresează medicilor antreprenori. Conţinutul acestuia este gândit pentru a susţine debutul andreprenorial în domeniul medical. Programul Executive Entrepreneurship in Healthcare se va derula în două sesiuni, începând cu luna aprilie 2017 şi septembrie 2017. Cursurile se vor întinde pe o durată de trei luni.
  • Master of Healthcare Management este un program în construcţie, care va pune la dispoziţia celor care debutează în domeniul sănătăţii cursuri intensive desfăşurate pe parcursul unui an.

Perioada de înscrieri pentru programul de Executive Healthcare Management începe pe 1 decembrie 2016 și se închide pe 3 februarie 2017, iar pentru Executive Entrepreneurship in Healthcare – începe pe data de 1 decembrie 2016 şi se încheie pe 30 martie 2017.

Preţurile programelor oferite de Brain Academy of Healthcare Management sunt cuprinse între 6.900 lei şi 7.850 lei.

Preţul programului de Executive Healthcare Management este de 7.850 de lei, iar cel al programului Executive Entrepreneurship in Healthcare este de 6.900 de lei, spun organizatorii.

Pentru sesiunea din februarie 2017 a programului Executive Healthcare Management, Brain Academy oferă burse de studii pentru trei tineri manageri care activează în sistemul de sănătate finanţat de către bugetul statului. Candidaţii trebuie să aibă cel puţin trei ani experienţă în sistemul sanitar public şi să fie motivaţi să îşi continue cariera la stat pentru următorii trei ani.

„O şcoală de healthcare management este o piatră de temelie pentru sistemul sanitar: este esenţial ca la nivelul unităţilor sanitare să avem oameni capabili, să avem oameni care să nu se considere deasupra problemelor şi să aibă atât dorinţa, cât şi tenacitatea să le rezolve. Nimic bun nu vine din autosuficienţă. Cu toţii ne dorim o schimbare în sistemul sanitar. Cu toţii ne dorim ca sistemul sanitar să fie aşezat pe baze solide, transparente şi să eliminăm corupţia, atât cât este posibil, din sistemul sanitar. Profesionalizarea managementului spitalelor este, aşadar, nu numai o prioritate pentru scurtul meu mandat, ci trebuie să rămână o prioritate şi în anii următori. Fără şcoli serioase de management sanitar, reformele nu se implementează în mod sustenabil, iar schimbările sunt doar evenimente de presă”, a spus Vlad Voiculescu, Ministrul Sănătăţii.

„Brain Academy of Healthcare Management este o iniţiativă de care sistemul medical românesc are nevoie. Formarea managerilor din domeniul sănătăţii, într-un cadru organizat, este unul dintre factorii care creează premisele dezvoltării unui sistem performant, fie că vorbim de sistemul medical de stat, sau de cel privat. Pregătirea specifică pentru managerii din domeniul sănătății are implicaţii directe la nivelul actului medical, la nivelul experienţei pacientului şi la nivelul performanţei financiare a instituţiei. Fără să pretindem că avem toate răspunsurile, încercăm să împletim cunoştinţele acumulate din realitatea sistemului medical românesc, cu ultimii 30 de ani de schimbări din sistemul medical din Turcia şi cu ultimul secol de tradiţie şi consecvenţă din sistemul dezvoltat în ţări precum Anglia şi Italia. Punem accent pe profesionalismul administrării medicale și pe setul de abilități de care are nevoie orice manager din sănătate pentru a-şi conduce clinica pe drumul pe care îl doreşte pacientul român — către tratamente eficiente, comunicare deschisă, compasiune şi atitudine prietenoasă. Credem că aceste eforturi vor rezulta în ameliorarea sistemului medical românesc în ansamblu”, a declarat Ionuţ Pătrăhău, co-fondator al Brain Institute şi decan al Brain Academy of Healthcare Management.

Fundaţia pentru Neurochirurgie Modernă este o entitate nonprofit înfiinţată în anul 2014, la iniţiativa fondatorilor Brain Institute: dr. Sergiu Stoica (medic primar neurochirurg) şi Ionuţ Pătrăhău. Prin intermediul celor două entităţi dezvoltate sub umbrela Fundaţiei – Spitalul de Neurochirurgie Brain Institute şi Brain Academy of Healthcare Management, prioritățile acesteia sunt, pe de o parte, modernizarea activităţii neurochirurgicale din România şi, pe de altă parte, specializarea în business a profesioniştilor din domeniul sănătăţii din România, pentru a putea optimiza procesele, pentru a putea atinge o mai bună performanţă a unităților pe care le conduc, pentru a putea genera mai multă plusvaloare pentru pacienţii români.

Te-ar mai putea interesa și
Olaf Scholz îi transmite lui Trump că principiul inviolabilităţii graniţelor se aplică tuturor ţărilor, fie că sunt în est sau în vest
Olaf Scholz îi transmite lui Trump că principiul inviolabilităţii graniţelor se aplică tuturor ţărilor, fie că sunt ...
Cancelarul german Olaf Scholz a cerut din nou sâmbătă "tuturor ţărilor, fie că sunt din est sau din vest", să respecte graniţele internaţionale, subliniind că "nicio ţară nu este curtea......
TikTok a avertizat că și alte firme pot să aibă soarta lui, în timpul procesului de la Curtea Supremă a SUA privind interzicea sa pe teritoriul american
TikTok a avertizat că și alte firme pot să aibă soarta lui, în timpul procesului de la Curtea Supremă a SUA privind ...
Avocatul care reprezintă TikTok și compania mamă din China, ByteDance, a avertizat, în timpul pledoariei din fața Curții ...
Pandemia rămâne un subiect tabu în China la cinci ani de la înregistrarea primului deces de COVID-19
Pandemia rămâne un subiect tabu în China la cinci ani de la înregistrarea primului deces de COVID-19
Pandemia de COVID-19 rămâne un subiect tabu în China, unde în urmă cu cinci ani s-a înregistrat primul deces cunoscut ...
Cseke Attila: MDLPA este singurul minister care nu a solicitat posturi în ultimii patru ani. Nu cred că se impun măsuri de eficientizare, dar vom face o analiză
Cseke Attila: MDLPA este singurul minister care nu a solicitat posturi în ultimii patru ani. Nu cred că se impun măsuri ...
Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a declarat sâmbătă, la Oradea, că MDLPA este singurul minister care nu a solicitat ...