Fuziunea dintre Banca Comercială Carpatica şi Patria Bank devine efectivă la 1 mai

Banca Comercială Carpatica şi Patria Bank confirmă implementarea fuziunii cu data de 1 mai 2017, ca urmare a finalizării tuturor procedurilor prevăzute de lege şi în acord cu proiectul de fuziune aprobat de acţionarii celor două bănci.
Economica.net - mie, 26 apr. 2017, 17:15
Fuziunea dintre Banca Comercială Carpatica şi Patria Bank devine efectivă la 1 mai

‘Informarea clienţilor a fost realizată cu prioritate în cursul zilei de astăzi, 26 aprilie 2017, timpul scurt avut la dispoziţie până la momentul fuziunii reprezentând un dezavantaj pe care cele două bănci îl conştientizează, toate eforturile fiind astfel depuse pentru minimizarea impactului resimţit de clienţii persoane fizice şi companii. Implementarea efectivă a fuziunii presupune o serie de procese complexe care vor avea loc la finalul lunii aprilie şi începutul lunii mai (între 28.04 – 02.05.2017), procese ce vor determina întreruperi temporare în furnizarea anumitor servicii’, informează un comunicat al Patria Bank, remis miercuri AGERPRES.

Astfel, programul de lucru cu publicul în unităţile Băncii Comerciale Carpatica va fi redus vineri, 28.04.2017, la intervalul 9:00 – 16:00, se vor putea folosi fără întrerupere cardurile actuale, însă serviciul de internet banking nu va fi disponibil din 28.04.2017, începând cu ora 15:00, până în data de 02.05.2017, ora 08:00.

De asemenea, programul de lucru cu publicul în unităţile Patria Bank va fi redus vineri, 28.04.2017, la intervalul 9:00 – 14:00, vor putea fi folosite cardurile actuale până la data de 01.05.2017, ora 23:30, iar începând cu data de 02.05.2017, ora 8:00, vor putea fi folosite noile carduri distribuite în lunile decembrie şi ianuarie. Platforma de carduri nu va fi disponibilă în intervalul 01.05.2017, ora 23:30 – 02.05.2017, ora 8:00, iar serviciul de internet banking şi mobile banking vor fi disponibile exclusiv până în data de 28.04.2017, ora 11:00, devenind indisponibile după această dată. Ulterior, din 02.05.2017, începând cu ora 09:00 clienţii pot folosi noua platformă de internet banking, prin contactarea prealabilă a Departamentului Relaţii Clienţi pentru primirea tuturor detaliilor privind autentificarea în aplicaţie.

‘Începând cu 01.05.2017, noile conturi IBAN comunicate clienţilor încă din noiembrie 2016 vor intra în vigoare, vechile conturi fiind automat închise. Clienţii pot afla noul cont în timp real folosind convertorul IBAN pus la dispoziţie pe site-ul fuziunii: www.fuziune.patriabank.ro. ATM-urile localizate în cadrul sucursalelor celor două bănci nu vor fi afectate de procesul de integrare, orice schimbare intervenită fiind comunicată clienţilor în timp real pe site-ul dedicat fuziunii: www.fuziune.patriabank.ro’, se spune în comunicat.

Totodată, odată cu implementarea efectivă a fuziunii în data de 1 mai 2017, intră în vigoare noile Condiţii Generale Bancare aplicabile tuturor clienţilor băncilor fuzionate.

În acest sens, cele două bănci recomandă tuturor clienţilor să realizeze toate tranzacţiile şi operaţiunile necesare, prin internet banking sau la ghişeu, până în data de 28.04.2017 şi, specific clienţilor Patria Bank, să se asigure că au intrat în posesia noului card, că au retras numerar suficient pentru a le servi nevoilor care pot apărea în perioada întreruperii temporare a funcţionării cardurilor, dar şi că şi-au informat angajatorul, în cazul persoanelor fizice, şi partenerii, în cazul persoanelor juridice, asupra noilor conturi IBAN valabile de la data fuziunii.

‘Pe site-ul dedicat, precum şi pe site-ul www.patriabank.ro, informaţiile vor fi actualizate în timp real, clienţii putând consulta aici toate detaliile şi calendarul principalelor momente premergătoare fuziunii. De asemenea, programul Departamentului Relaţii Clienţi este extins în perioada 25.04 – 15.05.2017 (de luni până vineri, în intervalul 8:30 – 20:00), inclusiv în zilele premergătoare fuziunii, în weekend şi luni, 29.08-01.05.2017 (în intervalul 9:00 – 17:00) astfel încât clienţii să poată intra în legătură cu banca pentru orice detalii suplimentare la numărul de telefon: 0800 410 310 (004 0372271403 – număr internaţional) sau prin e-mail la [email protected]. Mai mult, întrucât este estimată o creştere a numărul de apeluri şi a timpului de aşteptare pentru a intra în legătură cu reprezentanţii Departamentului Relaţii Clienţi, chiar şi cu suplimentarea numărului agenţilor, clienţii pot trimite un SMS la 1829 cu textul ‘FUZIUNE’ şi vor fi contactaţi în scurt timp’, mai spune banca.

Patria Bank şi Banca Comercială Carpatica vor deveni o singură bancă, ce va continua să fie listată la bursă şi va purta numele de Patria Bank; noua bancă va fi prezentă în 73 de oraşe la nivel naţional, prin 111 sucursale, are peste 240.000 clienţi şi 3,816 miliarde lei în active, fiind dedicată creşterii gradului de bancarizare în România şi susţinerii antreprenorilor locali.

În primăvara anului 2016, Patria Bank a devenit acţionarul majoritar al Băncii Comerciale Carpatica (BCC), cu o deţinere de peste 64% din acţiunile BCC, aceasta din urmă devenind membră a Grupului Patria Bank care are ca acţionar majoritar fondul de investiţii Emerging Europe Accession Fund (EEAF). În urma fuziunii, noua bancă se va concentra pe segmentul de retail, integrând tehnologia pentru a simplifica accesul clienţilor la servicii financiare performante şi va continua să fie un partener solid şi de încredere pentru companiile româneşti mici şi mijlocii, contribuind la dezvoltarea mediului antreprenorial local.

Acţiunile băncii rezultate din fuziune vor continua să fie listate la Bursa de Valori Bucureşti.

Proiectul de fuziune al Băncii Comerciale Carpatica cu Patria Bank a primit în data de 29 noiembrie 2016 aprobarea prealabilă din partea Băncii Naţionale a României, ceea ce a permis demararea formalităţilor finale de înregistrare a noii bănci, aprobare survenită în data de 21 aprilie 2017 (prin hotărârea Curţii de Apel Bucureşti) şi derularea operaţiunilor necesare pentru integrarea efectivă.

Grupul Patria Bank este deţinut de Fondul de Investiţii Emerging Europe Accession Fund (EEAF), un fond de private equity ai cărui principali investitori sunt BERD (Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare), FEI (Fondul European de Investiţii, parte a Grupului Băncii Europene pentru Investiţii), DEG (Banca de Dezvoltare, parte a grupului bancar KFW BSTDB – Banca de Dezvoltare a Regiunii Mării Negre). Grupul Patria Bank include Patria Bank, Banca Comercială Carpatica, Patria Credit IFN, SAI Carpatica Asset Management şi SAI Intercapital Invest.

Te-ar mai putea interesa și
Compania energetică poloneză R.Power, prezentă şi în România, emite obligațiuni verzi în valoare de 122 de milioane de euro
Compania energetică poloneză R.Power, prezentă şi în România, emite obligațiuni verzi în valoare de 122 de milioane ...
R.Power, un dezvoltator polonez de top de proiecte fotovoltaice, a emis obligațiuni verzi în valoare de 122 de milioane de euro, informează compania prin intermediul unui comunicat transmis către......
Grupul polonez XTB raportează o creștere de 80% a profitului în trimestrul III din 2024
Grupul polonez XTB raportează o creștere de 80% a profitului în trimestrul III din 2024
Compania de investiții poloneză XTB, care e prezentă și în ROmânia, anunță că a înregistrat, în trimestrul al ...
Comisarul european pentru Climă pune frână zvonurilor privind amânarea stopării vânzărilor de vehicule care emit CO2
Comisarul european pentru Climă pune frână zvonurilor privind amânarea stopării vânzărilor de vehicule care emit CO2
Wopke Hoekstra, comisarul european pentru Climă, a reconfirmat pe 7 noiembrie planurile UE de a pune capăt vânzărilor ...
Guvernul a suplimentat bugetul MIPE cu 400 de milioane de lei. Bani mai primesc și Tranporturile, Finanțele, MAE, Mediul și SIE
Guvernul a suplimentat bugetul MIPE cu 400 de milioane de lei. Bani mai primesc și Tranporturile, Finanțele, MAE, Mediul ...
Guvernul a decis, în şedinţa de joi, suplimentarea cu 400 de milioane de lei a bugetului Ministerului Investiţiilor şi ...