“Am un contract pe perioadă determinată. Ca job descprition general, fac analize pe proiectele care intră în Comitetul de Reglementare. Specific, deja sunt implicat în elaborarea regulamentelor pentru piaţa centralizată de gaze şi în analizele privind reconfigurarea modelelor de piaţă la gaze şi energie”, ne-a declarat Dumitraşcu.
“Mi-am păstrat independenţa profesională a opiniei. Cred că mai am ceva de spus, mai ales în zona predictibilităţii politicilor de stimulare a tranzacţiilor pe pieţele centralizate şi de asigurare a bancabilităţii proiectelor energetice” a mai spus Dumitraşcu.
Gabriel Dumitraşcu este o persoană destul de cunoscută decidenţilor din sectorul energetic şi nu numai. A fost, printre multe altele, preşedintele Consiliului de Administraţie al Radet Bucureşti, preşedinte al Consiliului de Administraţie al Tarom şi, cel mai important pentru actuala sa funcţie la ANRE, a fost director al Oficiului de Privatizare din Ministerul Economiei şi director general în cadrul Ministerului Energiei.
Gabriel Dumitraşcu a coordonat listările la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) ale companiilor energetice Nuclearelectrica (SNN), Romgaz (SNG) şi Electrica (EL), aceasta din urmă realizând cea mai mare ofertă publică de acţiuni din România.
În trecut, Dumitraşcu a mai fost director la Roşia Montană Gold Corporation şi la Termoelectrica.
Dumitraşcu ocupă unul dintre cele 12 posturi de consilier al preşedintelui şi vicepreşedinţilor ANRE, nou create după venirea lui Dumitru Chiriţă la ANRE.
Regulamentul de funcţionare al Autorităţii de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a fost modificat în acest sens prin ordinul preşedintelui Dumitru Chiriţă nr 24, publicat în Monitorul Oficial la 30 ianuarie.
„Se constituie Cabinetul preşedintelui compus din opt posturi şi Cabinetul vicepreşedinţilor compus din 4 posturi. Personalul Cabinetului preşedintelui şi al Cabinetului vicepreşedinţilor este numit sau eliberat din funcţie de către preşedinte. Angajarea în cadrul Cabinetului preşedintelui şi în cadrul Cabinetului vicepreşedinţilor se realizează prin încheierea unui contract individual de muncă pe durata mandatului preşedintelui/vicepreşedinţilor. Personalul Cabinetului preşedintelui şi al Cabinetului vicepreşedinţilor beneficiază de prevederile contractului colectiv de muncă al ANRE”, scrie în acest ordin.