Gabriel Oprea, audiat de procurorii DNA
Oprea a venit la DNA pentru a da explicaţii în dosarul în care este urmărit penal pentru ucidere din culpă în cazul morţii poliţistului Bogdan Gigină, potrivit Mediafax.
La ieşirea de la auderi el a afirmat că a spus adevărul şi că este nevinovat.
”Adevărul este că sunt nevinovat, eram în timpul serviciului. Din păcate, poliţistul a căzut în cele trei gropi, aflate la trei sute de metri de aici, care nu erau semnalizate corect şi nu au fost semaforizate”, a declarat Oprea, jurnaliştilor.
Oprea a spus că a dat o declaraţie în faţa procurorilor în dosarul în care este investigată moartea poliţistului Bogdan Gigină, Oprea precizând că era în timpul serviciului când s-a întâmplat incidentul care a dus la moartea poliţistului şi că este nevinovat, în condiţiile în care Gigină a căzut în gropile nesemnalizate corespunzător.
În acelaşi timp cu Oprea, la sediul central al DNA s-a aflat şi avocatul familiei Gigină, care a spus că rudele poliţistului s-au constituit parte civiă în dosar fără a preciza suma pe care aceştia o solicită drept daune.
În acest context, apărătorul a promis că va face publică suma când va avea acordul familiei.
Conform DNA, la momentul producerii accidentului, victima Gigină Bogdan-Cosmin făcea parte dintr-un dispozitiv de însoţire al ministrului Oprea Gabriel.
„Acest dispozitiv, asigurat de către Brigada de Poliţie Rutieră din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, era format dintr-un motociclist rutier (victima Gigină Bogdan-Cosmin) şi un echipaj format dintr-un ofiţer şi un agent de poliţie aflaţi într-un autoturism de poliţie rutieră. Acest dispozitiv preceda în trafic autoturismul în care se afla ministrul Oprea Gabriel. La momentul producerii accidentului, ministrul Oprea Gabriel se deplasa către locuinţa sa situată în cartierul Cotroceni”, susţin procurorii.
Potrivit DNA, din probele de la dosar ar rezulta indicii că „încălcând dispoziţiile legale care reglementează însoţirea demnitarilor, ministrul de interne Oprea Gabriel a dispus, pentru sine, să beneficieze de însoţire cu echipaje de poliţie rutieră cu titlu permanent, ca aceste echipaje să fie formate atât dintr-un autoturism de poliţie rutieră (un agent şi un ofiţer de poliţie rutieră), cât şi dintr-o motocicletă a poliţiei rutiere”.
Gabriel Oprea, în calitate de ministru, realiza în medie cinci deplasări zilnice pe parcursul cărora era însoţit de echipaje ale poliţiei rutiere, numărul fiind „de aproximativ trei ori mai mare decât cele realizate în aceeaşi perioadă pentru însoţirea preşedintelui României şi de aproximativ două ori mai mare decât cel corespunzător prim-ministrului, demnitari îndreptăţiţi la însoţire permanentă conform prevederilor legale”, explică DNA.