Garanti BBVA Credite de Consum primește un împrumut de 10 milioane de euro din partea IFC pentru finanțarea de investiții „verzi”

Garanti BBVA Credite de Consum, instituție financiară nebancară parte a Garanti BBVA Group România, a semnat un acord de împrumut de 10 milioane de euro cu International Finance Corporation (IFC), prin care își propune să spijine românii în reducerea amprentei de carbon a locuințelor, informează compania prin intermediul unui comunicat transmis către Economica.net.
Ion Dobreanu - joi, 07 iul. 2022, 16:23
Garanti BBVA Credite de Consum primește un împrumut de 10 milioane de euro din partea IFC pentru finanțarea de investiții

Prin noul acord, Garanti BBVA Credite de Consum devine prima instituție financiară nebancară (IFN) din România, activă pe acest segment, care primește din partea IFC, membră a Grupului Băncii Mondiale, un împrumut dedicat finanțării sustenabile.

Împrumutul de 10 milioane de euro va permite Garanti BBVA Credite de Consum să ofere finanțări avantajoase persoanelor fizice care aleg să investească în produse care contribuie la protejarea mediului înconjurător, respectiv o gamă largă de aparate electrocasnice eficiente energetic clasa A++++, precum și îmbunătățiri eficiente energetic pentru casele și apartamentele românilor, cum ar fi produse pentru izolarea locuințelor, ferestre eficiente energetic și panouri solare fotovoltaice (PV). Mai mult, banii pot fi folosiți și pentru achiziționarea de vehicule electrice și hibride, trotinete sau biciclete electrice.

„Schimbările climatice reprezintă o provocare serioasă la adresa existenței umane și a naturii și nu putem sta deoparte. Acordul cu partenerul nostru pe termen lung IFC ne va ajuta să ne dezvoltăm portofoliul de credite verzi, sprijinind astfel mai mulți români și, în același timp, obiectivele climatice ale țării”, a declarat Tolga Banyocu (foto), director general la Garanti BBVA Consumer Finance.

„Suntem convinși că fiecare contribuție, indiferent cât de mică, este esențială pentru viitorul nostru și pentru generațiile următoare”, a mai spus el.

Grupul Garanti BBVA are un parteneriat pe termen lung cu IFC și a primit de-a lungul anilor mai multe împrumuturi de la această instituție financiară. Cu toate acestea, este prima dată când banii sunt direcționați spre finanțarea persoanelor care planifică achiziții durabile și, astfel, contribuie la protejarea mediului.

„IFC îşi asumă angajamentul de a ajuta România să accelereze tranziția ecologică și să promoveze creditele de consum ca parte a instrumentelor disponibile pentru finanțarea combaterii schimbărilor climatice”, a declarat Vittorio Di Bello, șeful regional al IFC pe industrie pentru instituțiile financiare din Europa.

„Sperăm să demonstrăm astfel modul în care instituțiile financiare nebancare se pot implica în diversificarea ofertelor de produse din sectorul financiar și stimularea creșterii sectorului privat”, a adăugat el.

IFC susține dezvoltarea sectorului privat din România de peste 30 de ani, acordând finanțări care totalizau 1.114 miliarde de dolari în iunie 2021.

Despre Garanti BBVA Credite de Consum

Garanti BBVA Credite de Consum face parte din grupul financiar Garanti BBVA Romania, care reunește și Garanti BBVA și Garanti BBVA Leasing. Garanti BBVA Group România este deținută de Garanti BBVA Turcia (TGB), al cărei acționar majoritar este grupul financiar spaniol Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA).

Înființată în România începând cu 1997, Garanti BBVA Credite de Consum (marca sub care își desfășoară activitatea compania Ralfi IFN S.A.) este o instituție financiară nebancară care asigură finanțarea consumatorilor. În ultimii ani, Garanti BBVA Credite de Consum s-a concentrat pe finanțarea ecologică și a lansat în 2021 primul său credit verde, destinat persoanelor fizice care planifică achiziții sustenabile.

Despre IFC

IFC, membră a Grupului Băncii Mondiale, este cea mai mare instituție de dezvoltare axată pe sectorul privat din piețele emergente. Activăm în peste 100 de țări, folosind capitalul, experiența și influența pentru a crea piețe și oportunități în țările în curs de dezvoltare.

În anul fiscal 2021, IFC a investit o cifră record de 31,5 miliarde de dolari în companii private și instituții financiare din țările în curs de dezvoltare, valorificând puterea sectorului privat pentru a pune capăt sărăciei extreme și a stimula prosperitatea comună, în contextul în care economiile se confruntă cu efectele pandemiei de COVID-19.

Te-ar mai putea interesa și
Traian Halalai a primit un nou mandat la conducerea Exim Banca Românească
Traian Halalai a primit un nou mandat la conducerea Exim Banca Românească
Conducerea Exim Banca Românească va fi asigurată, în următorii patru ani, de Traian Halalai în calitate de preşedinte executiv şi de trei vicepreşedinţi, în urma deciziei de luni a......
Activele nete ale fondurilor de investiții care activează în România au ajuns în octombrie la valoarea de 48,5 miliarde de lei
Activele nete ale fondurilor de investiții care activează în România au ajuns în octombrie la valoarea de 48,5 miliarde ...
Activele nete ale celor 247 de fonduri deschise şi închise, locale şi străine, din România au crescut în luna octombrie, ...
CNAIR a primit trei oferte la licitația pentru construirea lotului 2 al Autostrăzii Pașcani – Suceava. În cursă au intrat două asocieri de firme românești și una de firme italiene
CNAIR a primit trei oferte la licitația pentru construirea lotului 2 al Autostrăzii Pașcani – Suceava. În cursă ...
Directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) Cristian Pistol a anunțat că ...
O ambarcațiune turistică egipteană s-a scufundat în Marea Roșie. 28 de persoane au fost salvate și 17 sunt dispărute
O ambarcațiune turistică egipteană s-a scufundat în Marea Roșie. 28 de persoane au fost salvate și 17 sunt dispărute
Autorităţile egiptene au anunţat luni că 28 de persoane au fost salvate după ce o ambarcaţiune turistică s-a scufundat ...