Generali raporteză pentru 2023 prime brute subscrise de 82,46 de miliarde de euro și un rezultat net de 3,57 de miliarde de euro

Consiliul de Administrație Assicurazioni Generali a aprobat situațiile financiare consolidate și proiectele de situații financiare ale societății pentru anul 2023, informează compania prin intermediul unui comunicat transmis către Economica.net.
Ion Dobreanu - mie, 13 mart. 2024, 19:01
Generali raporteză pentru 2023 prime brute subscrise de 82,46 de miliarde de euro și un rezultat net de 3,57 de miliarde de euro

Generali raportează cu acest prilej că a realizat prime brute subscrise de 82,46 de miliarde de euro, în creștere cu +5,6%, datorită avansului semnificativ al segmentului Property & Casualty (P&C).

„Performanța solidă a Generali în 2023, susținută de un nivel record al rezultatelor operațional și net, cu contribuția pozitivă a tuturor segmentelor de business, demonstrează executarea cu succes a strategiei noastre „Lifetime Partner 24: Driving Growth”. Datorită pozițiilor noastre puternice în ceea ce privește capitalul și numerarul disponibil, accelerăm creșterea nivelului dividendelor oferite acționarilor noștri. Grupul este în cea mai bună formă avută vreodată ca jucător profitabil și diversificat în domeniul asigurărilor și al managementului de active. Succesul viitor al Generali va beneficia și de achizițiile Conning și Liberty Seguros. Aș dori să profit de această ocazie pentru a le mulțumi tuturor colegilor și agenților noștri pentru eforturile depuse pentru a obține aceste rezultate foarte bune. Ele reprezintă motorul călătoriei noastre către o creștere durabilă și a angajamentului nostru continuu de a fi un investitor responsabil, asigurător, angajator și cetățean corporativ”, a declarat Philippe Donnet, CEO Generali.

Intrările nete pe segmentul asigurărilor de viață au fost de -1,31 de miliarde de euro. Trimestrul al patrulea a arătat o tendință generală de îmbunătățire a intrărilor nete Life față de trimestrele anterioare, cu ieșiri nete mai reduse din produsele de economisire și cu intrări nete atât în unit-linked, cât și în produsele de protecție. Acest lucru este în concordanță cu strategia grupului de repoziționare a portofoliului Life și, de asemenea, reflectă tendințele industriei observate pe canalele bancare din Italia și Franța, se precizează în comunicat.

Rezultatul operațional a crescut puternic, ajungând la un record de 6,88 de miliarde de euro (+7,9%), cu evoluții pozitive pe toate liniile de activitate, reflectând reziliența și diversificarea surselor de profit.

În special, rezultatul operațional al segmentului P&C a crescut până la 2,9 miliarde de euro (+15,8%). Rata combinată s-a îmbunătățit la 94% (-1,4 p.p.), compensând impactul semnificativ al catastrofelor naturale. Rezultatul operațional pe segmentul Life a fost solid, de 3,73 de miliarde de euro (+1,7%), iar marja de new business a crescut la 5,78% (+0,09 p.p.).

Rezultatul operațional al segmentului Asset & Wealth Management a crescut la 1 miliard de euro (+4,9%), susținut de o contribuție puternică a Băncii Generali. Rezultatul operațional al segmentului Holding și alte unități de afaceri s-a îmbunătățit până la -320 de milioane de euro (-339 milioane EUR FY2022).

Rezultatul net ajustat a atins nivelul record de 3,57 de miliarde de euro (3,13 miliarde de euro la finalul anului 2022). Acest lucru s-a datorat în primul rând rezultatului operațional îmbunătățit, care a beneficiat de surse diversificate de profit, un câștig de capital nerecurent legat de cedarea unei dezvoltări imobiliare din Londra (193 de milioane de euro fără taxe) și o taxă unică de restructurare în Italia (aproximativ -165 milioane de euro fără taxe), reflectând, de asemenea, impactul de -71 de milioane de euro din deprecieri ale obligațiunilor corporative din Rusia înregistrate în exercițiul financiar 2022.

Rezultatul net s-a îmbunătățit la 3,74 de miliarde de euro (2,23 sw miliarde de euro la finalul anului 2022), beneficiind și de un câștig de capital de 255 de milioane de euro din cedarea Generali Deutschland Pensionskasse.

Capitalul propriu al Grupului a crescut la 29 de miliarde de euro (+8,7%), datorită rezultatului net al perioadei, parțial compensat de plata dividendelor.

Indicatorul contractual service margin a crescut la 31,8 miliarde de euro (31 de miliarde de euro la finalul anului 2022).

Activele financiare totale gestionate de Grup au crescut la 655,8 miliarde de euro (+6,6% comparativ cu exercițiul financiar 2022), reflectând în primul rând efectul pozitiv de piață.

Grupul și-a confirmat poziția solidă a capitalului, cu rata de solvabilitate de 220% (221% la finalul anului 2022).

Te-ar mai putea interesa și
Londra naționalizează o fabrică strategică de semiconductori, esențială pentru industria de apărare britanică
Londra naționalizează o fabrică strategică de semiconductori, esențială pentru industria de apărare britanică
Guvernul britanic a anunţat vineri naţionalizarea unei uzine strategice producătoare de semiconductori care este esenţială pentru industria de apărare, în special pentru fabricarea avioanelor......
Popeyes anunță că va deschide săptămâna viitoare primul său restaurant din Ploiești
Popeyes anunță că va deschide săptămâna viitoare primul său restaurant din Ploiești
Lanțul de restaurante Popeyes anunță că va deschide săptămâna viitoare primul său restaurant din Ploiești, acesta ...
USR anunță că a sesizat Comisia Europeană pentru că noua lege a pensiilor nu respectă condițiile din PNRR
USR anunță că a sesizat Comisia Europeană pentru că noua lege a pensiilor nu respectă condițiile din PNRR
Uniunea Salvați România a sesizat Comisia Europeană, acuzând faptul că noua lege a pensiilor nu respectă principiului ...
Norofert raportează pentru primele șase luni din 2024 o cifră de afaceri de 21 de milioane de lei și profit net de 1,85 de milioane de lei, în scădere cu 40%
Norofert raportează pentru primele șase luni din 2024 o cifră de afaceri de 21 de milioane de lei și profit net de 1,85 ...
Norofert, principalul producător de inputuri organice pentru agricultură și furnizor de biotehnologie pentru agricultura ...