Generaţia Millennials va avea cea mai mare putere de cumpărare, în câţiva ani – studiu
‘Din cauza acestor schimbări semnificative în tendinţele curente, din ce în ce mai multe companii îşi îndreaptă activităţile de marketing spre generaţia Y -Millennials’, se menţionează în document.
În cadrul topului producătorilor şi furnizorilor de servicii din România, se află Unilever pe categoria calitate-preţ, în timp ce Dacia a fost votată pe primul loc în categoria autoturismelor.
‘Unilever a ajuns pe primul loc datorită raportului calitate-preţ dintr-un total de 4 categorii care au participat la sondaj, acesta fiind cel mai bun rezultat pe care l-a obţinut o companie în cercetare de piaţa Best Buy Award Millennials 2017/2018 în România. Dacia a fost votată pe primul loc în categoria autoturismelor, în timp ce Elseve este pe primul loc în categoria şampoanelor de păr. De asemenea, generaţia Millennials din România a decis că Zuzu este cel mai bun din categoria iaurturilor, iar Atifco este cel mai bun din categoria orezului în studiul independent de piaţă referitor la cel mai bun raport preţ-calitate de pe piaţa românească’, menţionează sursa citată.
Printre câştigătorii la alte categorii se numără Alpin57 Lux (îngheţată), Prigat (suc de fructe), Zewa (hârtie igienica), Dove (gel de duş), Altex (lanţ de magazine en-detail cu echipamente de tehnologie), Milka (ciocolată), Hervis (magazine en-detail pentru articole sportive), Asirom (companie de asigurări), Titan (pâine, chifle şi alte produse de brutărie), Digi (furnizor de televiziune digitală).
‘Generatia Millennials (cunoscută şi ca Generaţia Y) reprezintă valul demografic care a urmat după Generaţia X. Nu există date precise pentru a delimita momentele de început şi de sfârşit ale acestui val. Experţii demografici şi cercetătorii au stabilit ca referinţă anul naşterii între 1980 şi a doua jumătate a anilor 1990 – începutul anilor 2000’, conform sursei citate.
Studiul relevă, totodată, că Generaţia Y se bazează pe informaţiile disponibile pe Internet, pe părerile necunoscuţilor, acceptă cu uşurinţă produse şi servicii noi, vor să fie inovatori, nu urmăritori, şi determină creşterea şi dezvoltarea economică.
Studiul de piaţă a fost realizat online pe piaţa românească în intervalul iunie – iulie 2017, pe un eşantion de 1.200 respondenţi, cu vârste între 18 şi 37 de ani.