„Există o opţiune în acest sens (al majorării indemnizaţiilor – n.r.). Trebuie să facem calculele cu cei de la Ministerul Muncii şi s-ar pugtea să se găsească fonduri pentru mărirea indemnizaţiei”, a spus Georgescu, întrebat de jurnalişti dacă existe resurse pentru această măsură anunţată de ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu.
Întrebat dacă revenirea s-ar putea aplica chiar din acest an, Gerogescu nu a exclus posibilitatea majorării în ultimele luni, dar decizia depinde de ce va reieşi din calcule.
La mijlocul anului 2010, Guvernul Boc a redus cu 15% indemnizaţia pentru mame, la 65% din salariu.
Ulterior, Guvernul a decis că, începând cu data de 1 ianuarie 2011, mamele vor avea posibilitatea să opteze pentru un concediu de doi ani pentru creşterea copilului, dar cu o indemnizaţie maximă plafonată la 1.200 lei sau pentru un concediu de un an, cu o indemnizaţie maximă de 3.400 lei şi cu o primã lunară de 500 lei pentru întregul interval de până la 24 de luni.
Anterior reducerii, indemnizaţia pentru creşterea copilului era plătită pe doi ani şi reprezenta 85% din media veniturilor salariale nete din care se plătesc contribuţii la bugetul asigurărilor sociale, realizate în ultimul an.