‘La Oltchim este o selecție de ofertă, însă noi încercăm ca pe lângă această procedură pe care o derulăm să găsim soluții de back-up. Vrem să avem și o soluție de rezervă, în caz că nu se întâmplă să găsim un cumpărător pe planul nostru, astfel încât Oltchim să își poată desfășura activitatea fără probleme în anul care vine. Adică finanțare, contracte, avem deja aprovizionarea asigurată, avem desfacerea asigurată și sunt optimist că găsim și niște bani să mai deschidem o secție și să aducem societatea pe profit’, a spus Gerea.
Potrivit ministrului Economiei, pentru Oltchim există „interes la nivel înalt”. „Având în vedere că la Oltchim s-au vândut deja două caiete de sarcini, am putea spune că există interes și am putea spune că există interes la nivel înalt. Eu zic că Oltchim va evolua bine”, a mai afirmat Gerea.
În legătură cu evaluarea Oltchim la 300 milioane de euro, Gerea a afirmat că potrivit evaluării, atât valorează Oltchim, activul cât și brandul. „Până la urmă eu zic că nu este o sumă mare, iar cei care vor veni la licitație, vor da valori. Vom vedea după aceea cum stăm’, a mai declarat Andrei Gerea.
Valoarea-reper a activelor Oltchim, care au fost transferate la o nouă societate și vor fi scoase la privatizare, a fost stabilită la 305,2 milioane euro, se arată într-un comunicat al companiei transmis joi, 12 decembrie.
Potrivit strategiei de reorganizare, aprobată de Adunarea Creditorilor la începutul acestei luni, ofertele angajante se vor depune până la 31 ianuarie 2014.
Creditorii au aprobat și înființarea unei noi societăți, Oltchim SPV, care va prelua activele viabile ale Oltchim SA, vechea companie, și va fi scoasă la privatizare.
Combinatul petrochimic din Râmnicu Vâlcea se află în insolvență de la începutul acestui an.