„Ne confruntăm de fapt cu o nouă dimensiune a ameninţărilor din partea agresiunii ruse”, a scris politiciana social-democrată (SPD) într-un articol publicat luni în ziarul Suddeutsche Zeitung.
„Dar spionajul este, de asemenea, cel puţin la fel de activ”, a adăugat Faeser. Ea a acuzat, de asemenea, Kremlinul că sprijină în mod deliberat deplasările de refugiaţi în Europa de Vest: „Rusia vrea, de asemenea, să destabilizeze Occidentul prin migraţie”, scrie Agerpres.
În perspectiva alegerilor pentru Parlamentul European din iunie şi a alegerilor de land germane din septembrie, Faeser a declarat că guvernul german se va pregăti mai puternic pentru a se apăra împotriva spionajului cibernetic.
„Trebuie să ne asigurăm că nu există atacuri ale hackerilor asupra autorităţilor electorale sau asupra transmiterii rezultatelor alegerilor”, a precizat ea.
Faeser se concentrează pe utilizarea sporită a inteligenţei artificiale pentru protecţia împotriva campaniilor de dezinformare şi s-a pronunţat împotriva reducerilor bugetului ministerului său pentru 2025.
Ministrul de interne a acuzat, de asemenea, partidul de extremă dreapta Alternativa pentru Germania (AfD) că este apropiat de Putin, lucru pe care lidera AfD, Alice Weidel, l-a negat într-un interviu pentru DPA.
„AfD îl venerează pe Putin şi dispreţuieşte Germania modernă”, a spus Faeser. Partidul „s-a radicalizat în mare parte dintr-un partid anti-euro într-un partid anticonstituţional”, a adăugat ea.
Faeser nu a exclus posibilitatea interzicerii AfD, o iniţiativă care a fost dezbătută recent în Germania.
„Dacă un partid doreşte să submineze agresiv ordinea democratică de bază, acesta poate fi interzis de Curtea Constituţională Federală. Dacă radicalizarea AfD continuă, aceasta este o opţiune prevăzută în Constituţia noastră”, a spus ministrul de interne german.