Producţia, ajustată la factorii sezonieri şi inflaţie, a urcat cu 0,7% în iulie, după un declin de 0,9% în iunie, arată datele publicate luni de Ministerul Economiei de la Berlin.
Companiile din Germania au beneficiat de pe urma majorării cererii pe plan intern şi de expansiunea zonei euro, chiar dacă problemele din China afectează avansul economiei mondiale. Banca Centrală a Germaniei (Bundesbank) estimează că performanţa economică a ţării va fi ‘destul de robustă’, deoarece numărul record de angajaţi stimulează consumul, scrie Agerpres.
‘Germania rulează cu toate motoarele, fără a fi afectată de problemele pieţelor emergente şi de cererea pe plan extern’, a apreciat economistul David Milleker, de la Union Investment Privatfonds GmbH.
Sectorul construcţiilor a înregistrat în iulie un avans de 3,2%. comparativ cu luna precedentă, în timp ce producţia industrială a crescut cu 0,3%.
‘Companiile continuă să fie optimiste. Cererea ridicată din străinătate a alimentat registrele de comenzi’, se arată în declaraţia Ministerului Economiei de la Berlin.
Economia germană şi-a revenit uşor în trimestrul al doilea al acestui an, în principal datorită exporturilor robuste, arată datele statistice publicate recent de Oficiul Federal de Statistică (Destatis). În perioada aprilie-iunie 2015, comparativ cu trimestrul precedent, Produsul Intern Brut al Germaniei a înregistrat o creştere de 0,4%, după un avans de 0,3% în primele trei luni ale acestui an. Comparativ cu cel de-al doilea trimestru al anului trecut, PIB-ul Germaniei a crescut cu 1,6%.
Pentru întregul an 2015, Guvernul german mizează în prezent pe o creştere de 1,8%, după un avans de 1,6% în 2014.