„În contextul schimbărilor climatice, dezvoltarea proiectelor de energie regenerabilă este esenţială. România are un potenţial imens în domeniul energiei solare şi este vital să valorificăm aceste resurse pentru a asigura un viitor mai curat şi mai sustenabil.
Achiziţia acestui parc fotovoltaic de către BayWa r.e. marchează un pas important în consolidarea infrastructurii energetice regenerabile din România. Suntem bucuroşi că am avut ocazia să lucrăm alături de echipa BayWa r.e în această tranzacţie şi le mulţumim pentru încredere,” a declarat Ioana Roman, partener şi coordonatoarea departamentului de Real Estate din cadrul Filip & Company, casa de avocatură care a asistat BayWa r.e România în procesul de achiziţie a parcului fotovoltaic
Proiectul fotovoltaic cumpărat aparține companiei White Gate Industrial Park, controlată de mai mulți antreprenori locali.
BayWa r.e. face parte din Grupul BayWa, experți în comerț, logistică, agricultură, energie și construcții. Fondat în München în 1923, înregistrează la momentul de față o cifră de afaceri de 23,9 miliarde EUR și se străduiește în continuare să depășească cele mai mari provocări cu care se confruntă societatea”, se arată în porezentarea de pe site-ul companiei. Prezent în 3.000 de locații în peste 50 de țări, în agricultură, energie și materiale de construcții, BayWa R.E are aproape 21.000 de angajați.
Grupul german nu este la prima dezvoltare în regenerabile din România.
Firma Talgat Solar SRL a obținut, în ultima parte a lunii aprilie, avizul tehnic de racordare (ATR) pentru un parc fotovoltaic de dimensiuni mari, de 245 MW, care ar urma să fie situat în județul Giurgiu, Centrala Electrica Fotovoltraică Tălgat, potrivit datelor Transelectrica. Parcul, care are o dată de finalizare destul de îndepărată, respectiv finalul anului 2028, ar urma să se racordeze înre-o stație nouă de 220 kV, la Călugăreni. Talgat Solar SRL este deținută 100% de BayWa R.E Solar Projects Gmbh.