Germanii de la Kathrein au deschis o fabrică de 5.000 mp în Timişoara
În noua unitate, Kathrein va produce antene și sisteme de telecomunicații care vor fi comercializate atât la nivel local, cât și pe piețele internaționale.
Compania germană Kathrein mai deține o unitate de producție în Timișoara, pe o suprafață de 25.000 mp, iar decizia extinderii activității cu o nouă fabrică, respectiv creșterea producției cu încă 20% tot aici a fost un pas firesc.
„Suntem bucuroși că am reușit să identificăm cea mai bună soluție pentru planurile de extindere ale Kathrein în România și să securizăm o investiție importantă în țara noastră. Timișoara este orașul cu una dintre cele mai dezvoltate zone industriale din țara noastră, iar investiția Kathrein de aici reconfirmă acest lucru. Prin noua investiție, peste 50 de noi angajați se vor alătura celor peste 2.200 din prezent”, a declarat Daniel Cautiș, managing partner Dunwell.
Noua facilitate de producție este situată în proiectul VGP Park din Timișoara, unul dintre cele mai moderne parcuri industriale din vestul României. Proiectul este alcătuit din patru structuri, a căror suprafață totală se ridică la peste 120.000 mp.
„România se află pe harta investitorilor străini, fiind o țară atractivă atât pentru proiecte logistice (depozitare), cât și pentru cele de producție. După zona Capitalei, care a atras cele mai multe investiții industriale, zona Timișoarei este considerată cea mai atractivă destinație pentru proiecte de profil, fiind susținută de o infrastructură și conexiune foarte bune cu vestul Europei, dublate de o forță de muncă bine pregătită. Ne așteptăm ca noi investiții, fie că vorbim despre producție sau depozitare, să apară în zona Timișoarei și în Vestul României, dar și în Est, acolo unde investitorii simt un real potențial de dezvoltare, în zone mai puțin aglomerate, care să le faciliteze o dezvoltare în perspectivă și o piață nouă, așa cum este cazul companiilor din domeniul automotive, care aleg locații precum Iași, Roman sau Bacău pentru noile unități de producție din țara noastră ”, a mai adăugat Daniel Cautiș.
Din totalul tranzacțiilor realizate de agențiile de consultanță în prima jumătate a anului, ce au însumat peste 125.000 mp, mai mult de 80% din totalul suprafețelor a fost reprezentat de depozitare, diferența fiind producție. Peste 90% din spațiile de producție tranzacționate în primul semestru au fost securizate de echipa de consultanți a Dunwell.
Piața industrială a depășit la jumătatea acestui an stocul de 4 milioane mp spații moderne, după ce la debutul anului era anunțată livrarea unor proiecte ce totalizau peste 700.000 mp.
În ceea ce priveste volumul de tranzacții, echipa Dunwell estimează că va intermedia peste 100.000 mp, pe o piață în care se vor tranzacționa peste 500.000 mp spații industriale până la finalul acestui an.