Gheorghe Piperea: Am început un program de branduire a RADET
‘Am început un program – dacă vă vine să credeţi – de branduire a RADET. (…) Nu ştiu dacă bucureşteni au observat acest aspect, pe care eu îl văd în fiecare zi. Când se fac intervenţii ale celor de la RADET, oamenii încă nu au uniformă pe care să scrie ‘RADET’. Uneori, costumele de protecţie pe care le folosesc au nişte branduri de băuturi carbogazoase, iar acest lucru este extrem de deranjant, pentru că, fiind vorba de lucrări de infrastructură, nu numai că trebuie să ştim cine face acest gen de lucrări, ca să ştim sigur că nu se fac prostii, ci şi că este un tip special de activitate care implică şi nişte chestiuni de siguranţă publică. Trebuie să ştim că acele lucrări sunt făcute de cine trebuie’, a declarat Piperea în cadrul forumului ‘Strategia Energetică a Capitalei’.
El a apreciat de asemenea că avantajele încălzirii în sistem centralizat nu sunt suficient cunoscute.
‘Sper că în curând, în Bucureşti, pe autobuzele RATB, să înceapă să apară brandul RADET, pentru că această formă de încălzire are nişte avantaje pe care noi – nu ştiu, din comoditate, din obişnuinţă, din prejudecăţile pe care le avem împotriva a orice înseamnă sistem public – nu le observăm. În primul rând, energia termică livrată în sistem centralizat este mai comodă, mai puţin poluantă, mai eficientă şi mai stabilă. Desigur, cu condiţia ca o astfel de afacere să fie organizată, condusă şi gestionată cu atenţie şi onestitate. Lucru care e posibil în orice companie publică, cu condiţia ca aceste probleme să fie vizualizate, acceptate şi stabilite ca ţintă de dezvoltare, şi nu ca elemente de blocaj mental, decizional’, a spus el.
Tot miercuri, administratorul judiciar al RADET, Gheorghe Piperea, a anunţat că în urma fuziunii prin absorbţie a ELCEN cu RADET va rezulta o singură societate, care va fi degrevată de datoria de 3,6 miliarde de lei pe care regia de termoficare o are în acest moment faţă de Electrocentrale Bucureşti.