Gigantul american Walmart își menține obiectivul de a-și dubla vânzările anuale, până la 200 de miliarde de dolari, în următorii cinci ani

Retailerul american Walmart își menține obiectivele de a-și dubla volumul brut de mărfuri vândute pe piețele externe până la 200 de miliarde de dolari în următorii cinci ani, chiar dacă situația economiei globală rămâne volatilă, a declarat vineri un director executiv al companiei, relatează Reuters.
Ion Dobreanu - sâm, 03 iun. 2023, 10:52
Gigantul american Walmart își menține obiectivul de a-și dubla vânzările anuale, până la 200 de miliarde de dolari, în următorii cinci ani

Volumul brut de marfă (GMV) măsoară valoarea totală a tuturor bunurilor vândute prin intermediul unei platforme de plată sau a unei rețele de retail, care, în cazul Walmart, include platforma sa de aplicații de plăți digitale Cashi din Mexic și rețeaua Flipkart din India.

„Este o țintă destul de ambițioasă. Piețele pe care suntem astăzi au planuri pentru a putea ajunge acolo”, a declarat Judith McKenna, CEO Walmart International, analiștilor la o întâlnire din orașul Fayetteville, Arkansas, localitate aflată în apropiere de sediul din Bentonville al retailerului cu cele mai mari vânzări din lume.

Întâlnirea cu analiștii și o prezentare de presă a CEO-ului Walmart, Doug McMillon, au avut loc vineri, împreună cu adunarea anuală a acționarilor retailerului din Bentonville. precizează Reuters.

În urmă cu cinci ani, Walmart International a generat un volum brut de marfă vândută de aproximativ 120 de miliarde de dolari. Dar după ce și-a cedat afacerile din Brazilia, Argentina, Japonia și Regatul Unit, valoarea acestuia înregistrată la 31 ianuarie 2023 a scăzut până la 100 de miliarde de dolari.

În aprilie, McKenna a anunțat pentru prima dată așteptările de a dubla GMV-ul obținut în exterior de către Walmart. Ea și-a exprimat vineri din nou încrederea că ținta va fi atinsă, chiar dacă Fondul Monetar Internațional și-a revizuit în jos previziunile de creștere economică globală pentru 2023 și 2024, invocând o inflație persistentă.

Modelul de afaceri Walmart a evoluat în ultimii ani, cu un accent mai mare pus pe omnicanal, o strategie care leagă între ele afacerile sale de comerț electronic, serviciile de livrare, publicitatea și magazine. McKenna a precizat că dimensiunea uriașă și forța tehnologică a Walmart îi vor oferi companiei pârghia de a extinde această strategie mai rapid.

McKenna a spus că se așteaptă ca creșterea Walmart să vină din implementarea strategiei omnicanal la nivel global, creșterea afacerolor existente și găsirea unora noi în cele 19 țări străine în care operează și construirea unui „ecosistem” de afaceri complementar, precum cel pe care îl are în Mexic.

Pe lângă vânzarea de produse de zi cu zi prin magazinele fizice din Mexic, Walmart oferă servicii financiare prin aplicația Cashi, servicii de telecomunicații prin BAIT și acum a început să ofere servicii de asistență medicală.

Eforturile omnicanal ale Walmart au fost un avantaj pentru retailer, deoarece temerile de recesiune îi împing pe mai mulți americani să caute chilipiruri când cumpără alimente. Inflația continuă să fie persistentă la produsele alimentare uscate, a spus compania. Având în vedere că mai multe bugete ale familiei sunt cheltuite pe alimente, Walmart și alți comercianți cu amănuntul regândesc prețurile pentru îmbrăcăminte, casă și alte produse care nu sunt de strictă necesitate sau recurg la mai multe reduceri.

Pentru a-i determina pe clienți să-și deschidă portofelele, a spus McMillon reporterilor, compania va oferi prețuri mici pentru sezonul de deschidere a școlilor. Walmart se va concentra pe prețuri mici pentru caiete sau pixuri sau creioane și va oferi mult mai multă cantitate și alternative pe care cumpărătorii le pot alege în funcție de bugetul lor, a adăugat McMillon.

Sursa foto: Wikipedia

Te-ar mai putea interesa și
Vot diaspora / Alegeri prezidenţiale. Care sunt ţările unde au votat cei mai mulţi români – Top 5
Vot diaspora / Alegeri prezidenţiale. Care sunt ţările unde au votat cei mai mulţi români – Top 5
Cei mai mulţi români care au votat în străinătate şi-au exercitat dreptul la vot în Germania. Economica.net vă prezintă topul ţărilor cu cele mai multe voturi. Datele sunt cele comunicate......
Erdogan doreşte „expansiunea” comerţului dintre Turcia şi Rusia
Erdogan doreşte „expansiunea” comerţului dintre Turcia şi Rusia
Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a afirmat că doreşte "expansiunea" volumului de schimburi comerciale între Turcia ...
Referendum Bucureşti – A fost atins pragul de 30% din numărul celor înscrişi în listele electorale, potrivit datelor AEP
Referendum Bucureşti – A fost atins pragul de 30% din numărul celor înscrişi în listele electorale, potrivit datelor ...
Referendumul iniţiat de primarul general, Nicuşor Dan, în Capitală, a atins pragul de 30% din numărul celor înscrişi ...
Iran anunţă discuţii cu Franţa, Germania şi Regatul Unit asupra programului său nuclear
Iran anunţă discuţii cu Franţa, Germania şi Regatul Unit asupra programului său nuclear
Iranul va purta vineri discuţii asupra programului său nuclear cu Franţa, Germania şi Regatul Unit, trei ţări care ...