Uzina va fi amplasată la “patru zile de mers cu camionul de Franţa sau Germania şi cinci de Italia sau Marea Britanie”.
Motivul pentru care gigantul chinez, ale cărui produse se vând în peste 100 de ţări, a ales să fabrice televizoare în Europa: nevoia de adaptare cât mai rapidă la cerinţele pieţei. Astfel, în condiţiile în care marjele din industrie sunt din ce mai mici, producătorii trebuie să fie foarte flexibili în gestionarea stocurilor şi foarte rapizi în onorarea comenzilor. Or, pentru a ajunge în magazinele din Franţa, spre exemplu, un produs fabricat în China are nevoie de trei luni, faţă de doar o lună, dacă ar fi fabricat în Europa centrală.
Haier urmează exemplul celor de la Samsung şi LG, care au, din 2011, fabrici de asamblare a electrocasnicelor mari în Polonia. De pe linia de asamblare din Cehia vor ieşi televizoare special concepute pentru piaţa europeană. În plus, pe televizoare nu va mai apărea “Made in China”, ci “Made in Europe”.
După ce va demara producţia în Cehia, Haier va scăpa şi de taxa vamală impusă televizoarelor fabricate în afara Uniunii şi vândute în spaţiul comunitar, taxă de 14,1% în acest moment.
Pentru asamblarea televizoarelor, Haier s-a asociat cu producătorul taiwanez de componente Wistron, companie care a produs televizoare pentru mărci prestigioase, ca Sony, Toshiba sau Sharp.