„Cred că este extrem de important ca Guvernul să continue procesul de privatizare sau de numire de manageri privaţi. Eu nu sunt expert în niciunul dintre procesele care au fost urmate în aceste cazuri particulare dar eu cred că este foarte important ca lucrurile de acest gen să fie transparente şi să aibă credibilitate. Dar asta nu înseamnă că nu trebuie făcut deloc. Dimpotrivă, trebuie făcute amândouă. Cum spunem noi în America, trebuie să poţi să mergi şi să mesteci gumă în acelaşi timp”, a spus ambasadorul, întrebat cum comentează ultimele eşecuri în materie de privatizare din România, ca de exemplu Cupru Min.
El nu a dorit să se refere la niciun caz specific, precizând că „aceasta este treaba reporterilor” însă a spus că este îngrijorat că nu se continuă privatizările.
„Eu sunt îngrijorat că nu continuă privatizările. Este vorba despre bunuri de o valoare incredibilă pentru românii de nivel mediu iar în unele cazuri au fost irosite sau chiar s-a profitat de ele. Iar noi vrem ca toţi românii să profite de ele nu numai un grup anume”, a spus diplomatul.
Reprezentanţii firmei canadiene Roman Cooper, care a câştigat în martie licitaţia de privatizare a Cupru Min Abrud, s-au întâlnit cu conducerea OPSPI şi a MECMA, însă Guverenul a decis să reia procedura de vânzare a Cupru Min, în conformitate cu legislaţia.