GLO Marine a creat două concepte de hoteluri plutitoare destinate operatorilor de turism din Delta Dunării

Economica.net
05 10. 2020
exterior_23435900

Pe puntea intermediară se află un restaurant cu terasă, iar pe cea exterioară sunt amenajate un bar, două jacuzzi, zona de șezlonguri și zona de lounge. Fie că sunt atrași de activități în aer liber precum pescuit, SUP, caiac, fie că își doresc doar relaxare, turiștii care aleg un hotel plutitor primesc garantat o experiență memorabilă.

”Conceptele GLO Marine includ estetica și confortul unui hotel de 4* și oferă un spațiu ideal pentru o familie sau un grup de prieteni care caută să petreacă o vacanță departe de aglomerație. Designul hotelurilor este integrat în mod firesc cu natura și tot la natură ne-am gândit când am decis că aceste concepte vor fi sustenabile – am inclus materiale eco și sustenabile, energie regenerabilă, panouri solare, waste management etc. Mai mult, pentru a reduce nivelul de zgomot și emisii, noi vom propune cumpărătorilor varianta de propulsie hibridă”, spune Radu Procop, Director de marketing GLO Marine.

Turismul în Delta Dunării a crescut în ultima perioadă

În 2018, activitatea turistică din Delta Dunării a avut o creștere record, cu aproximativ 70% peste 2017 (în timp ce creșterile înregistrate la nivel de țară erau de 6%). În 2019, cifrele au păstrat o creștere generală, de 2%, dar cu o scădere a numărului de turiști străni, cauzată, probabil, de turismul de slabă calitate.

Numărul de turiști care s-au cazat în județul Tulcea în ultimii 3 ani, conform Asociației de Management al Destinației Turistice Delta Dunării:

  • 2019 – 147.735 români + 20.677 străini = 168.412 persoane
  • 2018 – 142.333 români + 25.722 străini = 168.055 persoane
  • 2017 – 76.284 români + 24.146 străini = 100.430 persoane

În ce privește hotelurile plutitoare, în prezent există 36 în Deltă, cu aproximativ 700 locuri de cazare. Cel mai vechi are 24 de ani și cel mai nou 5 ani.  

”Multe dintre hotelurile existente în Delta Dunării au recenzii proaste, semn clar că design-ul lor nu se potrivește cu așteptările turiștilor din 2020, deci există o nevoie clară pentru un design nou și fresh. În plus, tehnologia actuală permite construcția unui hotel plutitor sustenabil la prețuri mult mai mici față de acum câțiva ani și există și multe oportunități de finanțare, prin fondurile structurale, de pildă.” spune Liviu Gălățanu, Director Comercial GLO Marine.

Cererea pentru floteluri creşte datorită faptului că tot mai multă lume caută să schimbe destinațiile aglomerate de vacanță cu locuri cât mai apropiate de natură și mai retrase, dar şi experiente din ce în ce mai interesante și unice: amplasarea pe apă a unui hotel este ceva foarte atractiv și spectaculos.

GLO Marine este o firmă cu 45 de specialiști în domeniul arhitecturii și inspecțiilor navale. Prin cele două birouri din Galați și București, GLO Marine oferă servicii complete de design și inginerie pentru proiecte custom sau soluții specializate de tip ambarcațiune de agrement sau hotel/restaurant plutitor.