Globalworth, cel mai mare proprietar de birouri din România, va intra pe piaţa rezidenţială cu un proiect de lux pe Şoseaua Nordului
Documentele cercetate de Economica.net relevă faptul că Globalworth vrea să ridice două blocuri de 4 etaje cu etajul cinci retras, de aproximativ 1.900 mp construiţi, care vor include circa 50 de apartamente, pe un teren de peste 3.000 mp, pe Șoseaua Nordului, în apropierea parcului Herăstrău.
Cele două blocuri vor fi unite de centrul cultural pe care Globalworth plănuieşte să-l dezvolte în cadrul proiectului.
Deși acesta va fi primul proiect rezidențial al investitorului și dezvoltatorului fondat de Ioannis Papalekas în 2013, activ acum în România și Polonia, compania mai are în portofoliu și proiectul rezidențial Upground, cu 571 de apartamente și peste 1.000 de locuri de parcare, dezvoltat de Ioannis Papalekas în Pipera, în spatele imobilelor office Bob și Boc (tot ale Globalworth) înainte de criza financiară, când investitorul nu fusese înființat încă.
Compania are un portofoliu de 15 proiecte finalizate, majoritatea covârșitoare de birouri, cu o suprafață închiriabilă de circa 630.000 mp, de pe urma cărora obține chirii de 81,1 milioane de euro anual.
De asemenea, Globalworth e implicată în operarea și dezvoltarea de parcuri industriale în București, Constanța, Timișoara și Pitești.
De altfel, Globalworth Industrial, brandul de industrial și logistică al dezvoltatorului imobiliar Globalworth, a început lucrările la Constanța Business Park, unul dintre cele mai mari proiecte mixed-use din România.
Parcul de afaceri se dezvoltă pe un teren de aproximativ 100 de hectare și va include spații industriale și de logistică, spații de producție, un nod intermodal, clădiri de birouri și spații pentru servicii. Dezvoltarea Constanța Business Park se va derula în perioada 2019 – 2024.
Potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) numărul tranzacțiilor imobiliare a revenit pe creștere în iulie 2019, după ce a scăzut 12 luni consecutive, din iulie 2018 în iunie 2019, cu procente cuprinse între 7% și 35% an la an. În primele 11 luni ale acestui an au fost încheiate circa 490.000 de tranzacții, cu 7,1% mai puține decât în aceeași perioadă a anului trecut.