Până acum, 13 mari grupuri bancare, incluzând Goldman Sachs, UBS şi Citigroup, au oferit unele indicii cu privire la modul în care îşi vor extinde operaţiunile din Europa pentru a-şi asigura accesul pe piaţa unică din UE, după ce Marea Britanie va părăsi blocul comunitar. Discuţiile cu autorităţile financiare din Europa durează de mai multe luni, iar băncile încep să îşi definitiveze planurile vizând mutarea personalului şi a operaţiunilor.
„Am început să mutăm resurse spre Frankfurt şi alte oraşe din Europa” a declarat Richard Gnodde într-un interviu acordat cotidianului german Frankfurter Allgemeine Zeitung, adăugând că este „foarte probabil” ca banca americană să îşi dubleze personalul de la Frankfurt, unde în prezent are aproximativ 200 de angajaţi. În opinia lui Gnodde, Frankfurt are un avantaj faţă de alte oraşe din Europa, precum Paris sau Dublin, deoarece găzduieşte şi sediul Băncii Centrale Europene (BCE). Richard Gnodde a mai spus că ar fi un avantaj pentru industria financiară să se concentreze în câteva centre care să atragă cei mai talentaţi angajaţi, pentru că astfel ar garanta economiile de scară şi eficienţa operaţională.
Decizia Marii Britanii de a ieşi din UE a determinat marile bănci să îşi înfiinţeze noi centre de operaţiuni în interiorul blocului comunitar pentru a-şi asigura accesul la clienţii din UE. O sursă din interiorul Goldman Sachs a declarat la începutul anului că banca americană analizează mutarea a cel puţin 1.000 de angajaţi la Frankfurt, în condiţiile în care potrivit estimărilor centrului de reflexie Bruegel, Londra ar putea să piardă până la 30.000 de locuri de muncă în sectorul serviciilor financiare după Brexit.