Google a depus cerere la OSIM pentru înregistrarea mărcii Glass în România

Economica.net
31 07. 2013
google_glass_face_3_59759900

Clasa de produse pentru care s-a făcut cererea este: Hardware de calculator; periferice de calculator; periferice de purtat pentru calculator (wearable computer peripherals); periferice pentru dispozitive mobile; periferice de purtat pentru dispozitive mobile (wearable peripherals for mobile devices); hardware de calculator pentru accesare de la distanţă şi transmitere de date; periferice de calculator pentru accesare de la distanţa şi transmitere de date; periferice pentru dispozitive mobile pentru accesare de la distanţă şi transmitere de date; hardware de calculator pentru afişajul de date şi video; periferice de calculator pentru afişajul de date şi video; periferice pentru dispozitive mobile pentru afişajul de date şi video; software de calculator.

Cererea a fost solicitată de Google Inc, cu sediul în SUA şi Rominvent.

Google Glass reprezintă un gadget prin care putem efectua operaţiuni asemănătoare cu cele de pe smartphone, dar într-un mod mult mai comod.

Printre principalele funcţii Google Glass se numără operarea vocală a motorului de căutare, te ajută la o mai bună orientare în spaţiu folosind sistemul Google Maps. Cu ajutorul camerei şi a microfonului Google Glass recunosc şi traduc texte surprinse în câmpul vizual plus prin intermediul comenzilor vocale device-ul este capabil să facă o captură foto sau una video.

Încă nu se ştie dacă se poate accesa internetul prin intermediul reţelelor 3G şi 4G LTE. Ochelarii au o rezoluţie de 640 x 360 de pixeli, o memorie RAM de 682 de MB, un procesor dual-core de 1.2 Ghz, memorie internă de 16 GB, cameră de 5 megapixeli şi modul WiFi.