Google vrea să introducă „plata pe privit” în publicitate
Noul patent ar putea introduce un nou standard în publicitate. Dacă pe internet există plata la fiecare click dat pe o reclamă, Google va introduce pay per gaze (plata pe privit) în publicitate. Un server poate determina de câte ori o reclamă a fost privită şi cât timp a privit utilizatorul, astfel publicitarii ar putea fi nevoiţi să plătească şi reclamele care sunt măsurate prin noul standard.
Google se aşteaptă ca tehnologia ce va permite mijlocul de taxare “pay per gaze” să fie un mijloc foarte bun de măsurarea audienţelor publicitare, iar utilizatorii au posibilitatea să elimine datele cu caracter personal înainte de a folosi această funcţionalitate.
Compania Google Inc a depus pe 8 iulie şi la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM) din România o cerere de înregistrare a mărcii Glass.
Clasa de produse pentru care s-a făcut cererea este: Hardware de calculator; periferice de calculator; periferice de purtat pentru calculator (wearable computer peripherals); periferice pentru dispozitive mobile; periferice de purtat pentru dispozitive mobile (wearable peripherals for mobile devices); hardware de calculator pentru accesare de la distanţă şi transmitere de date; periferice de calculator pentru accesare de la distanţa şi transmitere de date; periferice pentru dispozitive mobile pentru accesare de la distanţă şi transmitere de date; hardware de calculator pentru afişajul de date şi video; periferice de calculator pentru afişajul de date şi video; periferice pentru dispozitive mobile pentru afişajul de date şi video; software de calculator.
Cererea a fost solicitată de Google Inc, cu sediul în SUA şi Rominvent.
Google Glass reprezintă un gadget prin care putem efectua operaţiuni asemănătoare cu cele de pe smartphone, dar într-un mod mult mai comod.
Printre principalele funcţii Google Glass se numără operarea vocală a motorului de căutare, iar device-ul te ajută la o mai bună orientare în spaţiu folosind sistemul Google Maps. Cu ajutorul camerei şi a microfonului, Google Glass recunosc şi traduc texte surprinse în câmpul vizual, şi, în plus, prin intermediul comenzilor vocale, device-ul este capabil să facă o captură foto sau una video.
Încă nu se ştie dacă se poate accesa internetul prin intermediul reţelelor 3G şi 4G LTE. Ochelarii au o rezoluţie de 640 x 360 de pixeli, o memorie RAM de 682 de MB, un procesor dual-core de 1.2 Ghz, memorie internă de 16 GB, cameră de 5 megapixeli şi modul WiFi.