În aprilie anul trecut, Google a fost găsit vinovat de încălcarea legislaţiei australiene pentru că a lăsat utilizatorii să creadă că nu colectează datele de localizare atunci când istoricul de localizare era dezactivat, scrie News.ro.
Google oferea două opţiuni privind datele de localizare – „location history” şi „web and app activity”. Când prima era dezactivată, dar a doua rămânea funcţională, datele utilizatorilor erau colectate în continuare.
Tactica Google a creat confuzie (chiar în mod intenţionat, cred autorităţile) în rândul utilizatorilor. Asta pentru că era logic să crezi să oprind „location history” datele de localizare nu sunt colectate, scrie News.ro.
Confuzia a fost susţinută şi de faptul că Google a lăsat utilizatorii să creadă acest lucru, fără a oferi informaţii clare despre ceea ce reprezintă şi ce fac cele două opţiuni pe smartphone-urile cu Android.
Acum, cele două părţi, Google şi autoritatea australiană pentru competiţie, au căzut de acord şi consideră corectă suma de 60 de milioane de dolari ca plată compensatorie pentru ceea ce autorităţile numesc „înşelarea utilizatorilor”, scrie News.ro.