Google.ro a fost atacat de hackeri

Economica.net
28 11. 2012
google_hacked_93739700

Astăzi, 28 noiembrie, pagina google.ro a fost blocată în urma unui atac cibernetic. În locul câmpului de căutare a apărut o imagine în care mai mulţi hackeri au revendicat acest atac informatic. În jurul orei 7.00 pagina google.ro funcţiona normal.

Iată mesajul: „By MCA-CRB
                  Algerian Hacker

S thanks = Mr-AdeL & i-Hmx & Lagripe-Dz All Members Sec

            To be continued…”


Răspunsul Google România: Serviciile Google din România nu au fost atacate. A fost o problemă de gestionare a domeniului

Serviciile Google din România nu au fost atacate, iar compania se află, în prezent, în legătură cu organizaţia responsabilă cu gestionarea numelor de domenii din ţară, a declarat Gabriela Chiorean, director de comunicare Google România.

„Cei care au încercat să acceseze în această dimineaţă google.ro au fost redirecţionaţi către alte domenii. Practic, serviciul nu a fost atacat sau hackuit. Nu este vorba despre o vulnerabilitate a Google pe care ar fi urmat să o rezolvăm. Pentru o perioadă scurtă de timp, unii utilizatori care vizitează www.google.ro şi câteva alte adrese de web au fost redirecţionaţi către un alt site web. Suntem în contact cu organizaţia responsabilă cu gestionarea numelor de domenii din România”, a explicat Chiorean.

Ieri, în România a avut loc o amplă acţiune a FBI, Poliţiei Române şi a altor organisme internaţionale în care şaisprezece persoane dintr-o reţea care clona carduri în România şi apoi fura bani în Australia au fost ridicate, marţi dimineaţă, în urma unor percheziţii desfăşurate în 35 de puncte, din opt judeţe.

Operaţiunea se desfăşoară cu sprijinul FBI şi Secret Service, dar şi al autorităţilor din Australia.

O reţea formată din opt români care clona carduri şi apoi fura bani în Australia a fost destructurată, ieri, în urma unor percheziţii la 35 de adrese din opt judeţe. Poliţiştii caută 20 de suspecţi de infracţiuni informatice, care au creat un prejudiciu de peste un milion de euro.

Acţiunea este coordonată de IGPR şi DIICOT.

Este vorba despre o reţea de infracţiuni informatice, care se ocupa cu clonarea de carduri. Operaţiunea de clonare se efectua în România, persoanele implicate luau informaţii pe care le vindeau apoi unor reţele din Australia, unde se scoteau banii.

Din primele informaţii, ar fi vorba despre 500.000 de carduri care au fost clonate, prejudiciul creat depăşind un milion de euro.