Google şi creatorii filmului „Hobbitul: Dezolarea lui Smaug” au lansat o hartă a Pământului de Mijloc

Grupul american Google şi creatorii filmului "Hobbitul: Dezolarea lui Smaug" au lansat o hartă interactivă a Pământului de Mijloc, cu ajutorul căreia utilizatorii de internet pot să urmărească traseul parcurs de personajul Bilbo Baggins, informează lefigaro.fr.
Economica.net - mie, 27 nov. 2013, 08:42
Google şi creatorii filmului

Creată ca o strategie de marketing, noua aplicaţie online vizează promovarea simultană a motorului de căutare Chrome şi a spectaculoasei epopei cinematografice regizată de Peter Jackson.

Rapperul Pharrell Williams, cântăreţul care a lansat de curând primul videoclip din lume cu o durată de 24 de ore, dar şi alţi muzicieni, nu sunt singurii care profită de pe urma succesului repurtat de videoclipurile interactive. Studiourile MGM, companiile New Line Cinema şi WingNut Films şi grupul Warner Bros., însărcinaţi cu producţia şi distribuţia filmului „Hobbitul: Dezolarea lui Smaug”, s-au asociat cu gigantul online Google pentru a elabora „A Journey Through Middle Earth”, o hartă interactivă, care prezintă călătoriile lui Bilbo Baggins, un personaj creat de scriitorul britanic J.R.R. Tolkien.

Trei „tărâmuri” pot fi vizitate pentru moment de internauţi: Turnul Dol Guldur, Valea Fondcombe din regatul Rivendell şi Trollshaws (Pădurea trolilor). Accesul la Great River of Wilderlands, la Oraşul lacustru Esgaroth şi la Regatul de sub Munte este pentru moment blocat. Aceste trei tărâmuri vor fi cel mai probabil „deblocate” odată cu lansarea lungmetrajului regizat de Peter Jackson, pe 13 decembrie, pentru că Bilbo şi grupul de gnomi, conduşi de vrăjitorul Gandalf, vor trebui să treacă prin aceste trei zone pentru a recupera comoara deţinută de dragonul Smaug.

Odată cu sosirea sa în fiecare dintre aceste locuri, internautul află ceea ce îl aşteaptă prin intermediul vocii lui Gandalf, al unor note din manuscrise străvechi şi al fotografiilor unor personaje-cheie din această poveste. Fiecare loc este animat printr-o serie de jocuri, în care instrumentele de acţiune sunt mouse-ul şi săgeţile de pe tastatura PC-ului.

Pasionaţii de jocuri video online ar putea fi însă dezamăgiţi: în noua aplicaţie nu este vorba de rezolvarea unor provocări senzaţionale, nici de un joc cu o dificultate ridicată, ci mai degrabă de a contempla un univers feeric, fidel lumii fictive create de J.R.R. Tolkien.

Această iniţiativă – o premieră pentru gigantul american Google – are un obiectiv dublu: promovarea filmului, demonstrând în acelaşi timp binefacerile tehnologice ale motorului de căutare Chrome, care au făcut posibilă această aplicaţie prezentată în 3D. Noua hartă interactivă este disponibilă atât pe computer, cât şi pe iPhone şi iPad şi dispozitivele care folosesc sistemul de operare Android.

Google nu este singura companie care se foloseşte de personajele din „The Hobbit” pentru a-şi promova ofertele şi produsele. Compania aeriană Air New Zeeland – ţara de origine a lui Peter Jackson şi loc de filmare în care au fost turnate cu succes adaptările cinematografice ale operei lui Tolkien – a profitat de popularitatea eroilor din această franciză fantasy pentru a difuza o serie de reclame amuzante care îi promovează imaginea.

„The Hobbit: Dezolarea lui Smaug/ The Hobbit: The Desolation of Smaug” este a doua parte a trilogiei inspirate de lumea de legendă a scriitorului J.R.R Tolkien. Filmul poartă semnătura regizorului Peter Jackson – câştigător al premiului Oscar pentru regia filmelor „Stăpânul Inelelor/ Lord of The Rings” – şi continuă povestea din prima parte, „Hobbitul: O călătorie neaşteptată”.

În cea de-a doua parte a călătoriei, Bilbo Baggins, vrăjitorul Gandalf şi 12 gnomi, împreună cu Thorin Oakenshield îşi continuă drumul plin de aventuri neprevăzute către Muntele Singuratic şi Erebor, Regatul pierdut al gnomilor, unde se întâlnesc cu Smaug, unul dintre cei mai mari dragoni din Pământul de Mijloc.

Potrivit legendei, dragonul înaripat, având o armură de solzi groasă cât zece scuturi, colţi la fel de tăioşi ca o sabie şi suflând flăcări mistuitoare, a devenit extrem de bogat după ce a distrus oraşul Dale şi a cucerit Muntele Singuratic, care adăpostea întreaga comoară a Regatului Gnomilor.

Ecranizarea „The Hobbit: Dezolarea lui Smaug” este filmată cu o tehnologie revoluţionară, în format HFR, cu 64 de cadre de secundă, şi va rula pe marile ecrane româneşti în 3D şi IMAX 3D, începând cu data de 13 decembrie.

Te-ar mai putea interesa și
Domeniu de 94 de hectare, scos la vânzare în Maramureș
Domeniu de 94 de hectare, scos la vânzare în Maramureș
Una dintre cele mai rare și valoroase proprietăți istorice din România, un ansamblu de 4 case tradiționale cu șură situate în satul Botiza din Maramureș, este scoasă la vânzare. Ansamblul......
Registrul Comerțului anunță că a limitat erorile portalului ONRC
Registrul Comerțului anunță că a limitat erorile portalului ONRC
Oficiului Național al Registrului Comerțului (ONRC) anunță că a rezolvat o mare parte din erorile noului portal al Registrului ...
Marcel Ciolacu a fost desemnat prim-ministru
Marcel Ciolacu a fost desemnat prim-ministru
Președintele Klaus Iohannis l-a desemnat pe Marcel Ciolacu drept prim-ministru al României
STB SA are un nou director executiv: Alexandru Coșocariu
STB SA are un nou director executiv: Alexandru Coșocariu
Societatea de Transport București (STB) SA are un nou director executiv: Alexandru Coșocariu. Acesta a mai deținut funcții ...